Els afiliats a la CASS podran abonar directament la seva part només en el cas dels actes mèdics molt cars

Comentaris

Entrada principal de la seu de la CASS, al carrer Joan Maragall.
Entrada principal de la seu de la CASS, al carrer Joan Maragall.

Només en aquells actes mèdics d’elevat preu els afiliats a la CASS podran pagar directament el que li correspon a l’assegurat i no caldrà que avancin tot el cost i després la parapública els retorni els diners. Així, el Govern només implementarà el règim del tercer pagador -que és com es denomina tècnicament la figura descrita anteriorment- respecte d’un “conjunt de proves diagnòstiques que són prescrites pels metges i que destaquen pel volum que representen, els preus que tenen i el fet de ser originades per un nombre limitat de prestadors”.

El conseller general socialdemòcrata del grup mixt Pere López havia demanat a l’executiu perquè s’estava implementat amb retard la figura del tercer pagador, incomplint així el calendari que li havia fixat el Consell General. El Govern ha respost per escrit les preguntes formulades pel parlamentari i, entre altres coses, explica que “el fet de reglamentar els criteris i requisits del règim del tercer pagador és un tema molt complex que no depèn únicament de Govern donat que és necessari establir i coordinar certs aspectes amb la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) i amb els prestadors de serveis de salut. Tot aquest treball d’ anàlisi dels diferents escenaris i de les diferents repercussions és el que ha provocat un alentiment en el compromís adquirit”.

L’executiu explica en la resposta publicada al Butlletí del Consell que ha fet diverses reunions i gestions per millorar l’accessibilitat dels usuaris al règim del tercer pagador i que “finalment s’ha aprofundit en l’opció d’establir el règim de tercer pagador pel que fa als actes d’elevat preu donat que són els que més poden penalitzar l’accessibilitat de l’usuari al sistema de salut. Dintre dels actes d’elevat preu s’ha considerat un conjunt de proves diagnòstiques que són prescrites pels metges i que destaquen pel volum que representen, els preus que tenen i el fet de ser originades per un nombre limitat de prestadors”. A més, “el Govern està estudiant la possibilitat de reglamentar el règim de tercer pagador per a tots els assegurats pel que fa als anàlisis clínics, les ressonàncies magnètiques nuclears (RMN)  i les tomografies axials computeritzades (TAC), en el cas de prestadors d’Andorra”

Els terminis que l’executiu ja ha incomplert respecte la implementació del règim del tercer pagador encara s’incompliran més. “El Govern preveu tenir llest aquest reglament quan, conjuntament amb els prestadors més afectats, es concloguin els aspectes relatius a la part operativa (principalment suport informàtic i de facturació),  que ha de comportar la nova normativa”, afirma la resposta parlamentària sense fixar, per tant, ni un període aproximat d’implementació limitada del règim.

 

Comentaris

Trending