Sopena renuncia al vicedeganat dels advocats per frenar les crítiques internes

El fins ara número 2 del CADA forma part de la llista nacional demòcrata i la seva participació en almenys una reunió com a candidat havia molestat sectors de l’advocacia que ja feia dies que feien els dos ‘càrrecs’ com a incompatibles

Xavier Sopena durant un acte institucional.
Xavier Sopena durant un acte institucional. Toni Solanelles

El fins ara vicedegà del Col·legi d’Advocats (CADA), Xavier Sopena, ha renunciat al càrrec per frenar les crítiques d’una part de l’advocacia i evitar possibles males interpretacions pel que fins avui era una mena de duplicitat de funcions en tant què Sopena és el número 9 de la candidatura nacional de Demòcrates. El CADA ha comunicat la dimissió del vicedegà a través d’una circular interna enviada a tots els col·legiats.

Ja fa setmanes que hi havia soroll de fons. Una vegada es van publicar les llistes que concorren als comicis del 2 d’abril, i davant la presència de Sopena en la candidatura demòcrata -amb eventuals opcions d’esdevenir ministre si els taronges tornen a governar- sectors de l’advocacia del país van demanar que malgrat que estatutàriament no hi ha cap obligació de fer-ho, seria recomanable que Sopena deixés el seu càrrec al col·legi pel pes institucional que té.

Xavier Sopena (esquerra) durant la reunió demòcrata amb Andorran Banking.

Relacionat

Sectors de l’advocacia reclamen la renúncia del vicedegà del col·legi professional

El fet que la setmana passada, com a candidat demòcrata, Sopena participés en una reunió electoral amb representants d’Andorran Banking va fer més sonora la petició d’aquells que no veien bé que un representant institucional que fins fa poc negociava esmenes en representació d’un col·lectiu professional ara estigués com aquell qui diu a l’altre costat tot mantenint el vicedeganat.

Al final, tant altres integrants de la junta com el propi Sopena hauria arribat a la conclusió que el millor és deixar el càrrec i centrar-se en el que és el nou repte que s’ha fixat l’advocat. El CADA convocarà properament una assemblea extraordinària per triar un nou vicedegà o vicedegana que acompanyi l’actualment màxima representant del col·lectiu, Sònia Baixench.

Comentaris (4)

Trending