PS SDP + proposa revisar alguns processos dels tràmits d'immigració i dotar el servei més recursos

La coalició, en matèria d'educació, preveu crear una taula de formació professional per anticipar les necessitats del mercat laboral

Susagna Venable i Marta Pujol a Encamp
Susagna Venable i Marta Pujol a Encamp

Les territorials de l'aliança socialdemòcrata han plantejat la necessitat de millorar i ampliar les instal·lacions d'immigració així com revisar alguns processos. En matèria d'educació s'han centrat en la formació professional i han proposat tancar convenis amb altres països per tal d'ampliar l'oferta.

La coalició PS SDP+ considera que el funcionament actual del Servei d'Immigració no és l'adequat especialment a l'inici de la temporada d'hivern. Segons el candidat de la candidatura territorial d'Escaldes-Engordany David Pérez, les cues que es formen “transmeten una imatge bastant deficient del servei”. Per això proposa revisar el funcionament i els processos de diferents tràmits que s'hi gestionen i dotar el servei dels recursos necessaris. Així mateix, també creu que cal millorar i ampliar els espais actuals per evitar les cues a la intempèrie. Si no fos possible no descarten buscar una nova ubicació pel servei.


SANT JULIÀ DE LÒRIA

La territorial de l'aliança socialdemòcrata a Sant Julià de Lòria ha parlat aquest dimecres als mitjans de Formació Professional. Proposa crear una Taula on participin agents institucionals, socials, sindicals, empresarials i educatius que esdevingui un lloc de reflexió amb l'objectiu d'anticipar les necessitats del mercat laboral i així poder adaptar els plans d'estudis i la formació.

La primera suplent de la candidatura, Ida Gallinat, ha reconegut que les dimensions del país no permeten disposar d'una oferta molt àmplia i per fer sostenible el sistema, diu, promouran convenis amb altres sistemes educatius. Uns acords que també es volen adoptar amb les associacions i col·legis professionals perquè “liderin la formació tècnica-pràctica dels estudiants”.

Les formacions que s'ofereixin creuen que han de ser homologades, a fi que les titulacions siguin reconegudes arreu i permetin la mobilitat dels futurs professionals, i més tenint en compte el futur acord d'associació amb la Unió Europea, que “haurà de permetre que els professionals andorrans puguin treballar en tot l'espai econòmic europeu”.


ENCAMP

A Encamp, PS+Agrupament Encampadà s'han compromès a millorar la col·laboració entre el Govern i el Comú si guanyen les eleccions. També la transparència, especialment en qüestions d'interès general com la construcció del nou estadi del FC Andorra, les concessions per a la gestió de les estacions de muntanya o la gestió energètica. Així ho ha explicat la candidata encampadana, Marta Pujol, aquest dimecres, que ha recordat que tant des del Partit Socialdemòcrata com des d'Agrupament Encampadà sempre s'ha demanat “més transparència, diàleg i la cerca del consens necessari per tirar endavant projectes profitosos per Encamp”. De la mateixa manera, la coalició és partidària d'establir mecanismes de participació ciutadana per poder consultar l'opinió de la població en aquells projectes més rellevants i de major impacte.

En aquesta línia, Pujol, acompanyada de la número dos de la candidatura encampadana, Susagna Venable, s'ha compromès a “no trencar el lligam amb els nostres ciutadans i ciutadanes”, establint mecanismes perquè els qui ho vulguin puguin contactar amb elles.

 

Comentaris

Trending