El promotor de la impugnació electoral demana a ‘l’instructor’ de la demanda que s’inhibeixi

Campos promou escrits interessant al batlle que per torn li ha estat assignada l’acció urgent i preferent que s’abstingui de portar la causa en formar part de la junta electoral

Emili Campos poc després d'interposar la demanda.
Emili Campos poc després d'interposar la demanda. Toni Solanelles

L’advocat i elector d’Andorra la Vella que ha promogut la impugnació de les eleccions generals, Emili Campos, ha sol·licitat al batlle que per torn ha estat designat responsable de l’anàlisi de la demanda que s’abstingui de fer-ho atès que encara ara forma part de la junta electoral. Campos i qualsevol altre elector hauria pogut fer una consulta a la junta que presideix la batlle Alexandra Terés, però no ha estat aquest el camí usat per Campos.

Per aquest motiu, l’advocat considera que substanciant-se un procediment urgent i preferent a tenor de l’establert en l’article 41 de la Constitució, qualsevol batlle que hagi de conèixer de la demanda no pot tenir cap connexió amb el procés. I Xavier Colom, el jutge de primera instància -en aquest cas civilista i administrativista- a qui per torn li ha recaigut el cas, no l’hauria de poder analitzar i, menys encara, resoldre.

Vot judicial.

Relacionat

Un batlle que forma part de la junta electoral haurà ‘d’instruir’ la impugnació de les eleccions

Per aquest motiu Campos hauria tramès un escrit interessant la inhibició de Colom. Alhora, segons fonts jurídiques, està ultimant la que seria la primera demanda d’adhesió a la seva petició d’impugnació electoral. Almenys, la primera que ell sàpiga i tramiti. La clau de volta de l’acció promoguda per Campos té a veure amb les circumstàncies relatives al procediment del vot judicial.

Comentaris (5)

Trending