Marsol assegura que impulsarà el multifuncional i no descarta fer-ho amb inversió público-privada

La candidata demòcrata a Andorra la Vella considera que els propers quatre anys s’ha de posar en marxa un recinte que caldria ubicar a la zona de l’Estadi comunal encara que no descarta altres llocs

Meritxell López i Conxita Marsol han comparegut al nou vial del Consell General.
Meritxell López i Conxita Marsol han comparegut al nou vial del Consell General. Toni Solanelles

La candidata demòcrata a la territorial d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, advoca per “impulsar definitivament el recinte multifuncional” durant la propera legislatura. L’excònsol de la capital espera que l’espai, que creu fermament que el país necessita, estigui en funcionament en els propers quatre anys. Marsol no descarta que s’acabi optant per una inversió pública-privada, “una fórmula que ens agrada”, per poder desencallar definitivament el projecte.

D’entrada, la idea dels demòcrates seria construir el multifuncional, si accedeixen de nou a la governabilitat, a la zona de l’Estadi comunal, “perquè és un bon espai” i el comú disposa de les cessions urbanístiques que farien possible disposar del terreny escaient. També seria un indret adequat segons Marsol “perquè s’hi pot anar a peu”. En tot cas, hi pot haver altres possibilitats “perquè la parròquia és gran” i ja hi ha qui ha manifestat el seu interès -com el FC Andorra- per fer un equipament similar que complementi el futur estadi futbolístic del club ara militant a la Lliga Smartbank.

La candidata demòcrata a la capital ha admès que “tot està sobre la taula i estem oberts a parlar-ne”. Acompanyada de la número 2 de la candidatura nacional, Meritxell López, Marsol ha afirmat que encara és aviat per tenir el projecte definitiu i el cost al detall, encara que es tracta d’una inversió important, assumible segons ella, això sí, i que hauria de contemplar-se als pressupostos de l’Estat a partir del 2024 i “sobretot al 2025”.

ESPAI CONSOLIDAT

Marsol ha reconegut que la pandèmia va suposar un alentiment per a alguns projectes, com el del multifuncional, però que això no ho pot justificar tot. I sense endinsar-se en l’emplaçament definitiu, com s’ha dit, sí que ha recordat que amb la proposta que s’ha treballat a mode d’estudi, d’avantprojecte, a la zona de l’Estadi comunal hi caben el camp de futbol estrictament i el recinte multifuncional.

I és que la candidata demòcrata i excònsol ha deixat clar que amb la recuperació econòmica i turística que a parer seu ha experimentat el país, el visitant “et demana noves experiències i és bo tenir un espai consolidat que permeti fer tot tipus d’actes”. I ha parlat des del Cirque du Soleil a la Fira d’Andorra la Vella, passant per un concert o un partit de bàsquet. L’equipament, doncs, seria “un bon complement” per a la resta d’infraestructures que ja donen servei als visitants i als residents i permetria gaudir d’una programació estable d’activitats.


CANILLO

A Canillo, Guillem Casal i Jordi Jordana, els dos candidats de la llista de Demòcrates + Independents, s'han desplaçat fins a la CG2, en el seu pas per la zona de la Trava. Des d'allà, Jordana ha explicat el projecte per seguir eixamplant la carretera, en aquest cas el tram que va fins al començament de l'Aldosa, per “millorar el traçat, la comoditat dels conductors i també la seguretat, ja que és una via molt transitada”, tenint en compte que és l'accés a pistes i la connexió amb França.

ENCAMP

Encamp2

La llista encampadana de Demòcrates + UP han realitzat l'acte de campanya d'aquest dilluns a la localitat del Pas de la Casa. Des de la parada d'autobús a tocar de l'església, el candidat Jordi Torres ha garantit que milloraran el servei i freqüències del transport públic que enllaça el centre del país amb el Pas de la Casa, amb una línia “segregada que comenci a Andorra la Vella i s'aturi a Encamp, Canillo, Soldeu i el Pas”. “Volem millorar la comoditat de les persones que van al Pas de la Casa cada dia a treballar o a gaudir-ne”, ha manifestat.

ORDINO

Ordino2

Les candidates de Demòcrates+ACO Berna Coma i Sandra Codina han escollit per al primer acte de campanya una “casa emblemàtica per a Ordino i un símbol d’identitat”. Parlem de Casa Rossell, a la qual “li donarem un ús que beneficiï la parròquia i estigui a l'altura del seu valor cultural i patrimonial”, ha defensat Coma. La candidata ha anunciat que les obres de sanejament ja s'han iniciat, però ara cal donar-hi continuïtat amb la rehabilitació de tot l'edifici.

LA MASSANA

A la Massana, Carles Naudi i David Montané han tractat un dels grans projectes que porta el programa de DA + CC en benefici de les Valls del Nord i de la qualitat de vida dels seus ciutadans i ciutadanes. Concretament, el nou vial que sortirà des de Serra de l'Honor fins a les Fontetes i, en un segon tram, fins a Santa Caterina. Enllaçarà amb zones de pàrquings, fet que permetrà “pacificar el trànsit al centre del poble”, on serà “més agradable passejar i comprar”, ha celebrat Naudi.

ESCALDES-ENGORDANY

Finalment, a Escaldes-Engordany, la llista de Demòcrates + Acció encapçalada per Trini Marín ha explicat el projecte per ampliar l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, “amb un nou edifici que permeti disposar d'espais més amplis”, per millorar el servei que s'ofereix a la ciutadania però també “per millorar la comoditat dels professionals sanitaris”. Pel que fa a aquests professionals, Marín ha defensat un Pacte nacional de la salut amb el col·lectiu “perquè són qui coneixen millor les mancances i necessitats sanitàries”.

Comentaris (7)

Trending