Liberals vol que Andorra Telecom filtri els continguts sensibles a internet per als menors

La número 8 de la llista nacional, Elsa González, advoca per una “regulació de l’ús” dels dispositius electrònics en horari lectiu i també durant les activitats extraescolars

Els candidats liberals davant l'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp.
Els candidats liberals davant l'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp. G. P.

Liberals alerta que, actualment, l’accés incontrolat a les noves tecnologia per part dels menors pot ser un risc. Per això, defensen que cal regular l’ús de dispositius electrònics en horari lectiu i, també, durant activitats extraescolars. I, a més, proposen que sigui Andorra Telecom que implementi un “filtre previ de control” per dificultar que els nens i adolescents puguin arribar fàcilment a continguts sensibles.

Així ho ha explicat la número 8 de la llista nacional de la formació, Elsa González, que ha volgut posar en relleu que aquestes noves tecnologies poden ser beneficioses per a l’educació, però també “negatives” si es fa “un ús inadequat o hi ha sobreexposició”. Per això, dins de la part del programa electoral que abordar aquest àmbit s’advoca per “regular-ne l’ús” i limitar-lo especialment durant les classes i, també, en activitats extraescolars.

Davant el centre educatiu de segona ensenyança d’Encamp, la candidata ha indicat que aposten per promoure “un ús responsable” de les noves tecnologies i “que des de l’escola es creï consciència de la necessitat d’una bona utilització”. També consideren necessari “reforçar programes d’acompanyament a les famílies” per “protegir els menors d’un ús prematur o inadequat”.

I aquí és on entraria Andorra Telecom. Es considera que, en aquest àmbit, és fonamental tenir la cooperació de la companyia per establir “un sistema de protecció via l’edat perquè no accedeixen a continguts sensibles”. Es tractaria “d’un filtre previ de control” perquè “l’accés no sigui tan còmode”. Es defensa que “quan es tracta de menors, hem d’esmerçar tots els esforços que facin falta”. El que no s’ha volgut detallar és sobre quins continguts es faria aquest control.

A nivell educatiu, Liberals també considera necessari “millorar els protocols contra l’assetjament”. González ha indicat que “han de ser més efectius perquè puguem eliminar tota mena de conducta violenta als nostres col·legis”.

Comentaris (5)

Trending