Liberals proposa una variant a Canillo, la carretera de la Solana i una Autoritat del Transport

La funció de l'organisme seria la de vertebrar les noves infraestructures que s'han de tirar endavant per a millorar la mobilitat interna incloent-hi la desviació de Sant Julià de Lòria

Comentaris

734dce67 dba4 469d 842a 707f2d302bd9
734dce67 dba4 469d 842a 707f2d302bd9

Liberals ha presentat aquest dimarts les seves propostes en matèria de mobilitat que passen per acabar la variant de Sant Julià de Lòria i iniciar els treballs de la de la Massana però també impulsar l'estudi per a la desviació de Canillo i la construcció de la carretera de la Solana, al Pas de la Casa per millorar la comunicació amb França. El número tres de la llista nacional, Jaume Bonell ha explicat que volen crear l'Autoritat Nacional del Transport i la Mobilitat.

L'objectiu d'aquest organisme seria la de vertebrar les noves infraestructures que s'han de tirar endavant per a millorar la mobilitat interna. En aquest sentit, Bonell ha recordat que s'han de prendre mesures amb rapidesa perquè els darrers estudis situen el col·lapse de la mobilitat interna el 2030.

La formació no descarta les realització de millores a la N-145 que uneix la Seu d'Urgell amb Andorra, l'estudi d'un tipus de transport segregat -un tramvia- entre el sud del país i la part alta d'Escaldes-Engordany per a poder enllaçar en un futur amb el cable que ha d'anar cap a la vall del Nord i cap a la Vall d'Orient. Bonell ha destacat que "les grans infraestructures encara s'han de fer i agafant models que han reeixit en els països del nostre entorn els podem adaptar aquí". 

L'exdirector de Mobilitat ha fet esment a la necessitat d'enllaçar amb un transport segregat l'aeroport d'Andorra-la Seu amb la parròquia de Sant Julià de Lòria. "És un aspecte fonamental a l'espera que pugui arribar un ferrocarril fins a la Seu d'Urgell".

 

Comentaris (2)

Trending