“Ho he donat tot per Andorra la Vella”

Marsol formalitza la renúncia reconeixent que “és trist deixar el comú” però admetent que com més passa el temps més animada està alhora que insinua que en cas de governar Demòcrates, guanyi o no, serà ministra

David Astrié, amb la renúncia de Conxita Marsol a les mans, abraça la cònsol dimissionària.
David Astrié, amb la renúncia de Conxita Marsol a les mans, abraça la cònsol dimissionària.

“És trist deixar el comú.” Ho ha reiterat la fins aquest matí cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en formalitzar la dimissió al càrrec i la renúncia “irrevocable” a ser membre de la corporació. Marsol ha fet el pas per poder encapçalar la territorial de la capital, i malgrat reconèixer que inicialment no volia de cap manera assumir al repte, ara l’entoma cada vegada més animada i convençuda que “hi ha partit” i pot guanyar perquè “ho he donat tot per Andorra la Vella”.

Al costat de qui serà el seu substitut i qui ha estat l’encarregat de recollir la renúncia, l’encara cònsol menor David Astrié, Marsol ha deixat entreveure que guanyi o perdi les eleccions, en cas que Demòcrates pugui governar ella serà ministra. Tanmateix, ha deixat clar que ha incidit tant en el pacte amb liberals com en la confecció de les llistes. Fins i tot en la inclusió de Meritxell López com a número 2 de la llista nacional. “És una persona de la meva confiança” i volia la dirigent política concórrer als comicis “amb un equip de la meva confiança”.

Marsol, ja sense l’emoció de la seva darrera sessió comunal la setmana passada i admetent que amb el pas de les hores -i els moviments com l’absència a la contesa electoral de Terceravia- està més animada, ha deixat clar que “he treballat amb tota l’honestedat” i ha augurat que deixa el comú encarrilat perquè els qui la succeiran, amb el cònsol menor, David Astrié al capdavant, puguin portar el que resta de mandat a bon port.

La ja candidata territorial demòcrata ha admès que ha incidit directament en la confecció de les llistes, inclosa la nacional, i que també va condicionar el pacte amb Liberals perquè volia persones amb qui se sentís “còmoda”

La cònsol sortint ha elogiat novament Astrié assegurant que “coneix tots els dossiers, està capacitat, preparat i té la informació suficient” per rellevar-la. Qui la succeirà escoltava al seu costat i tots dos han fet mitja broma pel fet que han estat tres els membres del consistori que han plegat, dins de la majoria, per concórrer als comicis. Marsol ho ha trobat normal perquè són gent del seu equip amb els quals vol continuar treballant, encara que ara sigui en un altre escenari.

David Astrié, com també ha dit Marsol, no s’ha queixat, ben al contrari, de l’equip que li queda -amb la incorporació de Judit Ruiz, Adrià Espineta i Marta Pons- atès que, han assegurat tots dos, tots plegats formaven part d’una candidatura on qualsevol dels seus integrants havia d’estar capacitat per assumir reptes i responsabilitats. I ara els tocarà, durant uns mesos, a Ruiz, Espineta i Pons poder foguejar-se en qüestions comunals.

Astrié i Marsol també han deixat clar que el pacte que van fer amb Liberals i SDP “el mantindrem fins al final” i, per tant, “tot quedarà igual”. Més encara, es faran moviments naturals ascendents el que propiciarà que el conseller menor, el liberal Gerard Estrella, esdevingui conseller major, i la progressista Meritxell Pujol passi a ser consellera menor. I “Miquel Canturri -que serà cònsol menor- té molta experiència i, per tant, el deixo en bones mans”, ha dit Marsol d’Astrié.

Comentaris (30)

Trending