Govern “confia en el procediment del vot judicial”, que considera que és “prou garantista”

L’executiu respecta la decisió de l’advocat Emili Campos d’impugnar les eleccions però creu la petició no té recorregut

Electors procedint al vot judicial.
Electors procedint al vot judicial. altaveu mèdia

El Govern “confia en la seguretat del procediment” del vot judicial, que considera que és “prou garantista” i “està avalat” per organitzacions internacionals. Així ho ha explicat el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, que aquest dimecres ha actuat en funcions de portaveu governamental. Filloy ha explicat que l’executiu “ha conegut la notícia” de la impugnació de les eleccions al final del matí i “no ha pogut fer deliberació” sobre la qüestió.

L’advocat i elector d’Andorra la Vella Emili Campos ha instat aquest migdia un procediment urgent i preferent en considerar que el procés del vot judicial no garanteix la inviolabilitat del vot i, en conseqüència, creu que s’haurien d’anul·lar les votacions, almenys les procedents del vot judicial, i tornar-se a repetir. Filloy s’ha limitat a dir que respecta la decisió de Campos però troba que no tindrà gaire recorregut.

Emili Campos accedint aquest migdia a la Seu de la Justícia.

Relacionat

Un advocat impugna les eleccions “per dignitat democràtica”

En tot cas, segons l’avui ministre portaveu, qui tingui algun dubte o algun indici de suposades irregularitats, que acudeixi a la Batllia i “aporti les proves” que cregui pertinents per avalar les anomalies denunciades. Filloy sí que ha assegurat que els responsables del procés electoral que han de venir segur que milloraran aquells aspectes, lligats amb qüestions de mitjans i recursos, per a properes cites, com ara els llocs on es dipositen els vots, que com s’ha vist clarament aquests dies, són caixes de cartró reutilitzades.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending