Demòcrates es consideren “capaços de federar tothom” malgrat treballar per la majoria absoluta

Espot i la resta de candidats en les territorials defensen la feina feta, repeteixen fins a la sacietat el lema de campanya (“confiança”) i es defineixen com la formació més preparada i capacitada per liderar el país malgrat tenir “la mà estesa” a totes les formacions

Penjada del cartell electoral.
Penjada del cartell electoral. Toni Solanelles

Quatre en un. Candidats i afiliats de Demòcrates, però també de Ciutadans Compromesos (CC) i de Liberals -i des de la distància d’Acció- han coincidit convenientment mesclats en la penjada de cartells, en el tret de sortida, de la llista nacional demòcrata, la candidatura que lidera Xavier Espot. Encara que excepte CC, la resta de forces tenen proposta individual en la circumscripció nacional, tot plegat ha semblat ser una barreja del mateix. “Som capaços de federar tothom”, ha assegurat Espot després d’enganxar el primer cartell a la plaça de la Rotonda.

L’actual cap de Govern en funcions i candidat a la reelecció per la formació taronja ha destacat que Demòcrates és la formació “més capacitada” per liderar el país i ha assegurat que els resultats de l’enquesta política “ha infós optimisme” i ha confirmat “una tendència que nosaltres ja percebíem” i que considera que el 2 d’abril encara deixarà més clar. En tot cas, Demòcrates se sent preparat i amb opcions de guanyar a totes les parròquies i d’obtenir la majoria absoluta. Però Espot ha deixat clar que hi haurà també “mà estesa”, especialment als seus socis de govern actual perquè els reptes a afrontar la propera legislatura -Europa, crisi energètica- necessiten “un treball transversal”.

IMG 2842
Conxita Marsol i Xavier Espot somrient durant la presentació de la candidatura territorial.

D’una manera o altra, tots els candidats demòcrates han parlat d’il·lusió, d’experiència de capacitació i han repetit fins a la sacietat l’eslògan de campanya: “Confiança.” Poc o molt, amb pacte o sense amb altres formacions a la territorial, els demòcrates consideren que són complementàries les persones que formen les diverses candidatures. I Espot en concret ha posat molt en valor l’experiència i la feina feta per Conxita Marsol, amb la qual cosa els taronges esperen recuperar Andorra la Vella.

MARSOL

La fins fa poc cònsol major de la capital i ara candidata a la territorial ha destacat “la solvència de la feina feta durant set anys”, el temps que ha estat liderant el comú d’Andorra la Vella. Tot i la voluntat de “recuperar la parròquia”, Marsol s’ha mostrat prudent i tot i elogiant la composició de la llista ha afirmat que abans de parlar de futures coalicions “s’ha d’anar pas a pas i guanyar les eleccions”.

WhatsApp Image 2023 03 19 at 18.42.47 (1)
Llista de Demòcrates i Acció a Escaldes. 

Una altra excònsol, i ara ministra en funcions, Trini Marín, també s’ha mostrat "molt prudent i molt humil” en relació amb els resultats i ha destacat que amb Acció “anem molt en línia amb el projecte” i ha ressaltat la “vocació de servei i per la nostra parròquia”. Marín també ha indicat que cal veure com es poden “solucionar” els neguits de la gent i què es pot “aportar” a la ciutadania just en una temporada, la campanya electoral, que s’escolta més que mai el ciutadà. Justament, el candidat demòcrata d’Encamp, Jordi Torres, també ha posat l’accent en el fet de poder “incidir molt en les preocupacions” de la gent i “intentar donar respostes” als seus neguits.

Com tots els candidats, també Helena Mas a Sant Julià, Guillem Casal a Canillo o el ciutadà compromès Carles Naudi a la Massana han mostrat la seva il·lusió per encapçalar els respectius projectes. Mas ha remarcat “l’experiència política” de la seva candidatura que considera “un factor diferenciador de les altres candidatures”. D’“experiència” i “confiança”, i de “propostes equilibrades”, ha parlat Carles Naudi, que ha citat alguns dels “punts específics realistes per la parròquia de la Massana, propostes per la mobilitat, bus gratis per Arinsal, habitatge per famílies que desenvoluparem a Arinsal”.

WhatsApp Image 2023 03 19 at 16.41.33
Presentació de la llista territorial.

També propostes concretes n’ha parlat Guillem Casal. En aquest cas, el candidat canillenc ha afirmat que seran deu les propostes parroquials. I ha avançat les relatives al centre de salut, revitalitzar el turisme intentant aconseguir els mundials d’esquí el 2029 i millorar transport públic. En tot cas, l’objectiu de Casal tot i ser candidat electe ‘in pectore’ és “contactar el màxim de gent possible” durant aquests dies.

Comentaris (18)

Trending