Concòrdia aterra a Escaldes amb l’aposta de “regenerar la política”

La nova formació es presenta a les territorials amb un projecte que es basa en quatre eixos principals, amb un esforç en la recuperació de la cohesió social i amb un equip jove

Presentació de la llista de Concòrdia a Escaldes
Presentació de la llista de Concòrdia a Escaldes

La darrera llista que s’ha presentat aquest matí a Escaldes-Engordany ha arribat per part de la formació de recent creació, Concòrdia. La candidatura l’encapçalen Ramon Tena i Lara De Miguel, que asseguren que aposten per una regeneració del panorama polític. El projecte es basa en quatre eixos principals, amb un principal esforç en la recuperació de la cohesió social. La formació té per bandera un equip jove, amb la intenció d’aportar “il·lusió”.

“Podem aportar il·lusió, som una llista de gent que no hem estat involucrats en política, però tenim aquesta sensació que les coses no van bé”, ha explicat Tena durant la presentació de la candidatura. Després de la número dos, com a suplents apareixen Silvia Alves, Lluis Casahuga i Elena Gonzalez, “som gent que no tenim aquesta experiència política, però que fa anys que som molt actius en l’àmbit de la societat civil”. Els presentadors han estat Didier Aleix i Alexandre Prado, i com a suport moral han fet acte de presència Cerni Escalé i Martí Alay.

El projecte que defensa Concòrdia es basa en quatre eixos principals, “un d’ells és la recuperació de la cohesió social que s’està perdent”, ha remarcat Tena. Va seguit d’una modificació del model d’habitatge, de l’ocupació del territori, i l’acord d’associació que s’està negociant amb la Unió Europea. Pel que fa a l’habitatge, que és una aposta generalitzada en totes les propostes polítiques, a Concòrdia es defensa la presa de “mesures estructurals i de fer canvis en aquest model que tenim, prenent polítiques públiques valentes, que estiguin pensades pel benefici de tota la ciutadania i no de grups o de sectors de la societat andorrana molt específics”.

Pel que fa a les aportacions de Concòrdia, una formació que s’estrena en aquestes eleccions, De Miguel assenyala que “hem de reeducar al votant i fer-lo partícip de la política”. L’abstenció és una de les principals preocupacions, però també un dels impulsos que tenen els candidats i que consideren que la seva inexperiència pot jugar a favor. “L’espectacle que hem estat veient en aquest procés de tancament de candidatures, el repartiment de cadires, és normal que la gent estigui desanimada, i el que nosaltres aportem és optimisme, som conscients que competim amb persones amb molta experiència, i estem a la parròquia del cap de Govern, però jo crec que hi ha partit”, ha remarcat Tena.

WhatsApp Image 2023 02 13 at 11.29.25
 

 

Comentaris (5)

Trending