Concòrdia aposta perquè cada CAP tingui un metge de capçalera

La formació considera que la mesura permetria descongestionar el servei d’urgències; a banda, també troba fora de lloc construir un nou edifici per a l’hospital: “d’on traiem els diners”, es pregunten

Ramon Tena i Lara de Miguel, al costat de l'entrada de l'hospital.
Ramon Tena i Lara de Miguel, al costat de l'entrada de l'hospital. G. P.

Concòrdia vol que els centres d’atenció primària comptin amb un metge de capçalera que pugui atendre molts dels casos que, actualment, acaben un servei d’urgències “saturat”. És una de les propostes clau en matèria sanitària de la formació, que també aposta per incorporar totalment el servei de podologia per a la gent gran a la cartera de serveis. Paral·lelament s’han mostrat contraris a construir un nou edifici per a l’hospital, opció que consideren que s’emportarà molts recursos necessaris per a altres actuacions.

Així ho ha explicat la número 2 de la llista de Concòrdia a Escaldes-Engordany, Lara de Miguel. La candidata ha posat en relleu es problemes que pateix l’actual servei d’urgències de Nostra Senyora de Meritxell. I això, apunten, és en gran part pel fet que, massa vegades, és l’únic recurs al qual poden optar persones o famílies amb problemes de salut que, en circumstàncies normals, podria atendre un metge de capçalera. I és aquest facultatiu qui hauria de fer-ho, des dels diferents CAPs del país.

“Implementarem un metge de dia a tos per atendre aquestes persones que, en realitat, no requeririen anar a urgències”, ha avançat de Miguel. En aquest sentit, ha posat l’exemple de “molts pares primerencs que s’espanten de seguida i acaben a aquest servei”, cosa que es podria evitar, al seu entendre, amb aquesta mesura.

Sobre les dificultats de trobar hora per ser atès per alguns especialistes, també entenen que “cal estudiar i parlar-ho”. Al mateix temps, el cap de llista territorial, Ramon Tena, ha apuntat que alguns d’aquests facultatius s’han perdut per la dificultat de trobar habitatge. Així, ha posat l’exemple de l’oncòleg recentment contractat pel SAAS, que va acabar tornant a Sòria.

En altres aspectes sanitaris, de Miguel s’ha mostrat partidària d’incloure els tractaments de podologia per a la gent gran a la cartera de serveis. En canvi, Concòrdia considera excessiu el projecte de construir un nou edifici per ampliar l’hospital. “D’on traurem els diners?”, s’ha preguntat, per després apostar per “destinar-los a altres serveis més prioritaris i reforçar el que ja tenim”.

Comentaris (2)

Trending