L’AR+I començarà la setmana vinent l’enquesta electoral

El treball de camp durarà dues setmanes per copsar la intenció de vot de la ciutadania i amb quin partit tenen més simpatia, alhora es demanarà també per la relació entre Europa i Andorra

Votants fent cua a les generals del 2019 a Andorra la Vella.
Votants fent cua a les generals del 2019 a Andorra la Vella. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

Un cop presentades les llistes, des d’Andorra Recerca+Innovació s’iniciarà el proper dimarts el treball de camp per copsar la intenció de vot de la ciutadania amb dret a vot i també el què votarien els residents, que no tenen la nacionalitat andorrana. Els resultats es donaran la setmana abans de l’inici de la campanya electoral.

L’AR+I enquestarà 800 andorrans que formen part del cens electoral per intentar fer una fotografia de la intenció de vot de cara a les eleccions generals del 2 d’abril. El coordinador de sociologia, Joan Micó, ha explicat les preguntes que es faran aniran relacionades amb la intenció de vot, la simpatia que tinguin vers algun dels partits polítics que s’hi presenten, la valoració dels líders polítics i a qui no votarien mai, entre altres. També es preguntarà per quina ha de ser la relació d’Andorra amb Europa en el marc de l’acord d’associació. És una qüestió que ja s’ha preguntat en d’altres ocasions, però és el primer cop que es farà en una enquesta electoral.

Un dels problemes d’aquest tipus d’enquestes és el percentatge de la població que no vol dir a qui votarà. En la del 2019 el 35% dels enquestats no ho va voler dir. Tot i això, Micó assegura que “en la dreta o el centredreta és on més vot ocult hi ha”.

També s’enquestarà a 400 residents que no tenen la nacionalitat per saber quin partit li farien confiança. El treball de camp durarà dues setmanes i els resultats es presentaran la setmana abans de la campanya electoral, prevista pel 19 de març a les 15 hores.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending