Andorra Endavant demana un referèndum per decidir entre la via preferent de metges o l’antic sistema

La formació creu que l'opció actual no ha suposat en cap cas un estalvi de diners i ha col·lapsat la sanitat

Comentaris

Els candidats d'Andorra Endavant a Sant Julià de Lòria, Bianca Martínez i Marc Ferreiro aquest dimarts.
Els candidats d'Andorra Endavant a Sant Julià de Lòria, Bianca Martínez i Marc Ferreiro aquest dimarts. BRU NOYA

Andorra Endavant proposa un referèndum a fi que la població pugui decidir entre la via preferent actual o el sistema antic de metges. La candidata a cap de Govern, Carine Montaner creu que "la via preferent havia de suposar un estalvi de diners, però en certs casos ha estat tot el contrari. Fa tres anys que els professionals sanitaris es queixen".  El partit ha fet un acte aquest dimarts a Sant Julià de Lòria amb la presència dels candidats parroquials, Bianca Martínez i Marc Ferreiro.

Carine Montaner opina que "el sistema està col·lapsat. Pèrdua de temps. Pèrdua de llibertat. Es multipliquen les visites als metges referents i especialitstes generant costos elevats. Perdem la llibertat de poder triar el metge que volem consultar. Els pacients han d’esperar molts més dies per tenir hora amb el metge de capçalera i, si és una mica més urgent, no s’esperen i van directament a l’hospital". Andorra Endavant demana que es deixin de llençar  per crear problemes i resolem els que ja tenim.

També en l'àmbit sanitari, Montaner explica que "la CASS ha d’abonar directament al prestador de serveis les despeses, evitant que les persones hagin d’avançar la totalitat de l’import i esperar que després la CASS li retorni la seva part. A l’Andorra que vol Andorra Endavant, cap persona gran haurà d’esperar que la CASS li torni els diners de cap medicament". 

 

 

Comentaris (2)

Trending