L’aliança progressista admet “similituds” amb el 2009 tot i avisar que la situació “és més greu”

“El canvi de la majoria” és el lema escollit per PS i Progressistes-SDP de cara a les eleccions, tot defensant que ha de ser “constructiu i en positiu”

Vela i Sanchiz, durant la roda de premsa.
Vela i Sanchiz, durant la roda de premsa.

“El canvi de la majoria”. És el lema escollit per l’aliança progressista forjada entre PS i SDP de cara a les eleccions del pròxim 2 d’abril. Un eslògan que, segons han volgut posar en relleu la cap i la coordinadora de campanya de les dues formacions, Susanna Vela i Marian Sanchiz. La voluntat és evidenciar el desig d’un gir en les polítiques nacionals que vol bona part de la ciutadania. De fet, totes dues han posat en relleu que hi ha similituds amb la situació del 2009, tot i que amb una gran diferència: “és encara més greu”.

Llavors, cal recordar, que aquell any el que es va conèixer com l’Alternativa, liderada pel PS, es va imposar a les generals. Entenen Vela i Sanchiz que, actualment, hi ha “similituds” amb aquell moment, però també alerten que hi ha aspectes més preocupants. Això ho noten, asseguren, quan parlen amb la ciutadania i reben “el seu escalf”.

“La realitat és encara més greu”, ha apuntat la també candidata Sanchiz, coordinadora de campanya de l’aliança. I això és el que volen aglutinar amb el lema escollit per concórrer a les eleccions. “El canvi de la majoria”, un eslògan que, asseguren “l’ha triat la pròpia ciutadania” perquè vol “un canvi que el país necessita, que ha de ser constructiu i en positiu i que la gent fa temps que demana”. Sanchiz s’ha mostrat convençuda que “la nostra candidatura pot donar solucions i que tot millori davant l’actual fractura social que hi ha al país”.  

Per la seva banda, Vela ha assegurat que se senten representants “d’una majoria social” i que l’objectiu als comicis és aconseguir transformar-la, també en majoria, al Consell General. I, d’aquesta forma, “tirar endavant el nostre programa electoral”.

En aquest sentit, la candidata socialdemòcrata ha assegurat que “la gent ens diu que està amb nosaltres perquè comença a estar cansada que passin els dies i la situació només es complica”. I és que, afirma, “hi ha cansament davant la manera de manar del Govern de DA i dels grups que li han donat suport, menystenint de forma important l’oposició”.

Admeten, però, una dificultat: el sistema electoral. “Especialment, a les territorials, no és representatiu. Hem intentat que fos diferent i no ens n’hem sortit. I no serà factible fins que no hi hagi una altra majoria al Consell”, ha comentat Vela.

Comentaris (4)

Trending