Acció vol avançar en la simplificació dels procediments administratius de la ciutadania

Un dels objectius és transformar l’espai de tràmits en una oficina d’atenció al ciutadà per ajudar a les persones que tinguin més dificultats per adaptar-se als processos digitals

Les candidates d'Acció davant l'edifici administratiu, Judith Pallarés i Noëlia Souque
Les candidates d'Acció davant l'edifici administratiu, Judith Pallarés i Noëlia Souque Pilar Candel

Acció ha inclòs en el programa electoral diverses accions que afecten directament al funcionament de l’administració. Una de les principals propostes és la simplificació dels procediments administratius que afecten la ciutadania. Així mateix, es vol transformar l’espai de tràmits en una oficina d’atenció al ciutadà per tal d’ajudar a aquelles persones, principalment gent gran, que tinguin més dificultats per adaptar-se als processos digitals.

Davant de l’edifici de Govern, la candidata d’Acció, Judith Pallarés, ha desgranat la proposta que incideix en la simplificació administrativa. Bàsicament, l’objectiu principal és avançar cap a la digitalització i reforçar encara més els canvis que ja s’han impulsat durant la present legislatura. “S’han de revisar tots els processos per suprimir tota aquesta burocràcia que el ciutadà no ha de patir les conseqüències d’aquesta demanda d’informació”, ha puntualitzat Pallarés. En aquest sentit, ha assegurat que hi ha molts procediments que se solapen entre ells i que “no tenen cap sentit”. A més a més, també es demana informació i documentació que l’administració ja té, “i això no és pot sol·licitar perquè el codi de l’administració no ho permet”.

La principal diferència entre el que s’ha fet per simplificar i digitalitzar l’administració és “treballar millor amb els processos”. Concretament, “digitalitzar el que no funciona és quedar-te igual, i això no s’està fent prou bé, cal fer tot un canvi de la gestió”. S’ha de treballar “en tot allò que no cal demanar, per exemple, no pots demanar un passaport que estàs fent tu, i això és un canvi de cultura interna que s’ha de promoure i que no s’ha treballat prou”.

El primer pas, tot i que ja s’ha començat amb algunes accions, és analitzar tots els processos per poder-los reduir. “Hi ha una feina feta que requereix treball i continuïtat”, ha puntualitzat Pallarés. Sobretot, ha assenyalat que “la nostra administració no té una direcció pública professionalitzada, i l’hem de professionalitzar. Tenim grans treballadors que estan al dia en aquests aspectes i que s’han de posar al capdavant per liderar aquests canvis i poder establir-los”. Per exemple, també es voldria convertir la zona de tràmits en una oficina d’atenció al públic per poder ajudar a aquelles persones grans que tenen alguna dificultat per adaptar-se als processos digitals.

L’intercanvi d’informació entre administracions és clau per poder fer-ho possible. Pallarés assegura que des del Govern ja s’ha avançat molt en aquest sentit, com per exemple, amb la història social compartida. A més a més, la inversió assenyala que “ha sigut important”. Però que cal continuar treballant i “s’avançarà molt en els propers temps”. Malgrat això, ha remarcat que cal fer molt d’incís en la cultura interna, “hi ha molt per fer”. De cara als treballadors, Pallarés assegura que “sabem que tenen ganes perquè simplificaria la seva feina i estarien dedicats a altres coses”.

 

MÉS OPCIONS A LA MASSANA PER CONSTRUIR LA VORAVIA FINS ARINSAL

La candidatura parroquial d’Acció a la Massana ha presentat una de les seves propostes, centrada en la connexió entre el nucli de la parròquia i Arinsal. De fet, es recorda que són les dues poblacions que més veïns aglutinen i que són moltes les persones que sovint fan el traçat caminant al costat de la carretera. Per aquest motiu, remarquen que cal construir una voravia que permeti a la ciutadania no caminar pel voral, amb els riscos que això suposa.

El cap de llista d’Acció + Independents La Massana, Josep Fusté, ha subratllat que “aquest és un projecte cabdal per a la població de la parròquia” i que cal “més claredat a l’hora d’ensenyar el projecte a tots els afectats”. A més, ha recordat que “els convenis no estan del tot signats amb els propietaris dels terrenys” i que en les converses que s’han mantingut des d’Acció “ens han demanat que també s’inclogui un traçat alternatiu per poder-lo valorar”.

Comentaris

Trending