El Vaticà nomena el filipí Bernardito Auza nunci apostòlic a Andorra

És un religiós amb perfil diplomàtic i capacitat de diàleg

-
-
El Vaticà ha nomenat monsenyor Bernardito Cleopas Auza nunci apostòlic a Andorra i Espanya. Actualment és observador permanent de la Santa Seu davant l'Organització de les Nacions Unides. Substitueix en el càrrec Renzo Fratini. El nou nunci apostòlic a Espanya va néixer el 10 de juny de 1959 a Talibon (Filipines). Va ser ordenat sacerdot el 29 de juny de 1985 i va ser incardinat a la diòcesi de Talibon. És doctor en Teologia

Bernardito Cleopas Auza és un expert en diplomàcia, amb gran capacitat de diàleg i ha estat designat directament pel Papa Francesc. El pontífex va tenir sobre la taula quatre noms: Auza, Celestino Migliore, Bruno Musaró (que acaba de ser nomenat nunci a Costa Rica) i l'actual nunci al Canadá, Luigi Bonazzi.

Va ingressar en el servei diplomàtic de la Santa Seu l'1 de juny de 1990. Ha prestat els seus serveis a les nunciatures apostòliques de Madagascar, Bulgària, Albània, a la secció per a les Relacions amb els Estats de la secretaria d'Estat i en la representació permanent de la Santa Seu davant l'Organització de les Nacions Unides (ONU) a Nova York.

Va ser nomenat nunci apostòlic a Haití el 8 de maig de 2008. Des de l'1 de juliol de 2014 és l'observador permanent de la Santa Seu davant l'Organització de les Nacions Unides (ONU) a Nova York i davant l'Organització dels Estats Americans ( OEA) des del 16 de juliol del mateix any. És arquebisbe titular de Suacia.

 

 

 

 

 

Comentaris

Trending