La majoria de casos andorrans que arriben a Estrasburg són arxivats per no tenir prou contingut

El president del TEDH, Linos Sicilianos  conversa amb el jutge andorrà Pere Pastor (d'esquena) abans del seminari.
El president del TEDH, Linos Sicilianos conversa amb el jutge andorrà Pere Pastor (d'esquena) abans del seminari.
El seminari de treball conjunt entre el Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH), la jurisdicció ordinària i la Fiscalia suposa una nova etapa en les relacions entre l'organisme i Andorra segons ha explicat el seu president Linos Sicilianos. Cada any arriben una dotzena de casos del país al tribunal.

El Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg és un òrgan judicial on poden presentar-se, en determinades circumstàncies, denúncies de violacions dels drets reconeguts a la Convenció Europea de Drets Humans. Des d'Andorra es reben una dotzena de casos anuals, la majoria dels quals són arxivats perquè no tenen prou contingut.

El president del tribunal, Linos Sicilianos ha dit que la seva presència aquest divendres al país "obre una nova era en les relacions d'Andorra amb el tribunal" i ha posat com exemple el seminari de treball amb la jurisdicció ordinària i la Fiscalia.

El magistrat andorrà al Tribunal, Pere Pastor ha destacat el fet que nou dels 47 jutges s'hagin desplaçat a Andorra en el marc de la sessió de formació continuada que s'ha fet a batlles, fiscals i secretaris judicials. A la sessió hi ha assistit, el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall qui no ha descartat que el cas BPA pugui arribar a Estrasburg "si hi ha prou matèria".  

La dotzena de casos que van cada any al TEDH, és per Casadevall, "una mostra que la justícia andorrana funciona". Ha anunciat que la setmana vinent es reunirà amb el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell per demanar més recursos i lliurar-li un dossier. El cap de Govern, Xavier Espot, Rossell i Casadevall ja han fet una reunió de presentació

Etiquetes

Comentaris

Trending