El Tribunal de Corts preveu 45 dies de judici pel ‘cas BPA’ inclòs un dissabte

Tres preferentistes que estaven personats a la causa general com a actors civils decideixen desistir del procés tot i que no renuncien a reclamar compensacions

Comentaris

-
-
El Tribunal de Corts ha tornat a modificar el calendari del judici de la causa general del ‘cas BPA’. La nova distribució comunicada aquest dimecres preveu 45 dies de vista repartits entre els mesos d’octubre, novembre, desembre, gener i febrer. I inclou, fins i tot, un dissabte, per si cal esgotar tot el temps per formular les denominades qüestions prèvies. El judici s’hauria de reprendre el 21 d’octubre encara que després ja hi ha prevista una primera interrupció perquè el tribunal pugui debatre sobre els elements que previ a l’anàlisi del fons del cas plantegin les defenses dels 24 processats.

Aquest dimecres el Tribunal de Corts també ha comunicat que tres dels preferentistes que eren part en la causa com a actors civils han renunciat a continuar en el procés. No obstant això, no renuncien a poder reclamar una eventual compensació com a perjudicats per altres procediments judicials. Segons les fonts consultades, d’una banda serà una veu menys a acusar, per dir-ho d’alguna manera, encara que aquesta no és la funció de la representació lletrada dels preferentistes. D’altra banda, els patrocinats es voldrien estalviar la despesa que suposa que una advocada, Sophie Bellocq en aquest cas, estigui seguint la vista tants dies com toqui.

I els dies que poden tocar serien 45. La primera setmana és la que va del 21 al 26 d’aquest mes d’octubre. En jornades de matí i tarda. Tots els dies menys dimecres però inclòs, a priori, un dissabte. Són els dies previstos per les qüestions prèvies i no se sap quantes jornades realment caldran. Després la vista s’aturarà fins al 14 de novembre, que el tribunal comunicarà el que cregui convenient sobre les qüestions plantejades pels advocats abans de tornar a posar en marxa les vistes amb certa normalitat el 24 de novembre.

Una vegada passada la primera setmana, i sempre i quan no hi hagi anomalies, la previsió és que les jornades de judici vagin de les 9.30 a les 15.30 a tot estirar. Això sí, els dilluns l’inici de les vistes es fixa per a les 10 del matí i, en general, per no deixar algunes qüestions a mitges, puntualment es podria seguir la vista alguna tarda puntual i concreta. L’últim dia previst per a la celebració de vistes és el 27 de febrer.

Comentaris (1)

Trending