El 'topocònsol' d'Encamp hi torna: 'passa' del comú i ara pren mides a Sispony

Comentaris

El \'topocònsol\' d\'Encamp hi torna: \'passa\' del comú i ara pren mides a Sispony
El \'topocònsol\' d\'Encamp hi torna: \'passa\' del comú i ara pren mides a Sispony

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres Arauz, hi ha tornat. De fet, no fa res més que mantenir-se ferm en el seu posicionament. No hi ha cap incompatibilitat per fer de cònsol i mantenir la seva activitat professional privada. O, exactament, el que Torres Arauz sembla que fa és dur a terme la seva activitat personal i, de tant en tant, fer de cònsol. Després de la polèmica generada la setmana passada, el cònsol encampadà no ha tingut cap mania en tornar a exercir de topògraf en un horari en què suposadament, el sentit comú porta a pensar que hauria d’estar servint a la corporació encampadana.

Torres Arauz ‘topografiava’ aquest migdia a Sispony. Certament, com a mínim el ‘topocònsol’ ha tingut una doble consideració. D’entrada, no s’ha posat a exercir la seva activitat professional al bell mig del país. Això sí, en un paratge bell sí que hi era. I, suposadament perquè els consellers de la minoria liberal al comú d’Encamp no li critiquin el fet que desatén les tasques comunals per “aguantar un pal”, en aquesta ocasió sí que s’encarregava de la part més complexa de la seva feina, la de les visures i mesuraments.

La nova ‘enganxada’ de Torres -producte d’una denúncia de la ciutadania, farta dels abusos protagonitzats per alguns dels càrrecs públics del país- arriba poc després que la minoria socialdemòcrata anunciés que pensa demanar durant la sessió de consell de comú que s’ha de celebrar aquest dijous si es regularan les incompatibilitats dels cònsols d’Encamp. Joan Sans i Pere Marsenyach tenen intenció de plantejar la qüestió a través d’una pregunta que ja han fet arribar a la corporació.

En l’escrit, els dos consellers comunals de PS I recorden “la reprovació” feta pel grup Liberals Independents “pel fet que el cònsol major es dediqui a activitats particulars en horari laboral i amb tota la seguretat remunerades”. Els liberals també van assegurar que si Torres Arauz es reiterava en el fet de mantenir l’activitat privada li exigirien la dimissió. Mentrestant, els socialdemòcrates també posen en relleu “les declaracions en forma de resposta” del cònsol major, “en què remarca que ‘es poden compaginar perfectament’ la feina del comú i la de la seva empresa”. 

Davant d’aquests dos fets, Marsenyach i Sans demanen si “s’ha plantejat la junta de govern la possibilitat de definir la dedicació i les incompatibilitats per evitar que es generin situacions de les mateixes característiques”.  Sans ha explicat recentment que “demanem la possibilitat de definir-ho per evitar aquestes polèmiques”. A la vegada, s’ha mostrat “convençut” que “és important clarificar aquesta situació i demanem a la junta de Govern si pensa treballar en alguna fórmula per esvair el neguit que s’ha provocat entre la població”.

Comentaris

Trending