El tancament de la ITV impedeix la matriculació de vehicles industrials reformats

No es disposa d'una bàscula pels bolquets, grues i camions frigorifics

Les instal·lacions de la ITV a Aixovall.
Les instal·lacions de la ITV a Aixovall.
L'obertura parcial de la compra venda de vehicles que ha aprovat el Govern aquesta setmana té algunes limitacions, com ara que no es pugui garantir la matriculació dels vehicles industrials reformats com són els bolquets, les grues i els camions frigorífics. El motiu és que no es pot disposar una bàscula a l'estar tancada la ITV per les mesures adoptades a causa de la pandèmia de la Covid-19

El decret estableix que els concessionaris passin d'estar tancats a estar de guàrdia. Així, s'autoritza a realitzar la matriculació i l'entrega a domicili dels vehicles, tret dels industrials reformats, que havien estat adquirits amb anterioritat a la crisi sanitaria. Es pot fer la venda de vehicles nous i d'ocasió sense presència física. S'han de presentar tots els documents com els certificats d'assegurança, la ITV o el certificat de compra-venda.

Les matriculacions i els canvis de propietari es poden efectuar mitjançant l'extranet. Qualsevol negoci autoritzat per la compra-venda de vehicles està autoritzat a dur a terme les activitats descrites en el decret. Aquesta obertura parcial dona una mica d'aire a sector que ha vist com les vendes van baixant.

Així, el mes de març van disminuir en un 47,5% en comparació amb el mateix període del 2019 segons va informar el departament d'Estadística del Govern. Així mateix, els registres de l'últim any també han baixat en un 5,8% situant-se en els 4.305.

 

Comentaris (2)

Trending