La Batllia estudiarà si escau apartar el fiscal en el judici del ‘cas BPA’

El tribunal admet la demanda de diversos exempleats bancaris contra la negativa de la cúpula judicial de deixar fora de la causa Alfons Alberca

Membres del Consell Superior -Enric Casadevall, Clàudia Arias i Joan Cabeza- amb el fiscal general, Alfons Alberca, durant un acte.
Membres del Consell Superior -Enric Casadevall, Clàudia Arias i Joan Cabeza- amb el fiscal general, Alfons Alberca, durant un acte. ARXIU
La secció administrativa de la Batllia ha admès a tràmit la demanda interposada per diferents antics comandaments i exgestors de Banca Privada d’Andorra (BPA) contra dues de les resolucions del Consell Superior de la Justícia (CSJ) en què es desestimava la petició perquè s’apartés del judici de la causa general del ‘cas BPA’ el fiscal general, Alfons Alberca. També s’ha sol·licitat que s’abstingui de participar en el mateix afer el fiscal adjunt Borja Aguado.

En concret, s’impugnen les decisions de la cúpula judicial emeses el 9 d’octubre i el 20 de novembre, que a la pràctica vénen a dir el mateix, que no s’accepta la petició per apartar els membres del ministeri públic perquè a l’entendre del Consell Superior no es donen les circumstàncies que toquen per deixar-los fora de la causa. El poder judicial, en notificar les seves resolucions, va dir que les mateixes no eren recurribles més enllà dels recursos extraordinaris previstos en la llei. És a dir, amb la única excepció d’acudir davant el Tribunal Constitucional (TC).

Els ara demandants davant la Batllia ja van acudir en el seu moment al TC, i l’Alt tribunal va concloure que calia recórrer primer a l’esgotament de la via administrativa. Per tant, obria el Constitucional la via perquè es pogués anar a la jurisdicció ordinària. I això és el que ara han fet els recurrents. La batlle Immaculada Rodríguez ha acceptat la demanda -de fet, ho va fer el 9 de gener encara que l’admissió no ha estat publicada fins ara al BOPA- i a partir d’ara es farà la tramitació escaient.

Comentaris (2)

Trending