El sobrecost en les obres de l'avinguda Tarragona acaba d'indignar el sector de la construcció

Comentaris

El sobrecost autoritzat pel comú d’Andorra la Vella en relació a les obres d’embelliment i millora de l’avinguda Tarragona, en el tram que va del carrer de la Vinya a la rotonda de Josep Escaler, ha acabat d’indignar el sector de la construcció. Si el fet que la corporació adjudiqués una part dels darrers treballs encomanats a l’empresa del germà del conseller d’Urbanisme ja va fer treure foc pels queixals a molts dels competidors, el fet que ara s’hagi acordat un increment per imprevistos ha estat la rematada final.

La junta de govern del comú de la capital va acordar dimecres de la setmana passada una ampliació de la despesa a favor de l’empresa Treballs Públics Comesa per un import de 8.203,25 euros que inclouen l’IGI. La despesa té relació directa, correspon segons l’acta de l’acord, “al concurs nacional, de contractació urgent, relatiu als treballs” ja esmentats i que el propi organisme de la corporació havia aprovat el 2 de novembre. El muntant inicial pel qual es van adjudicar aquelles obres era de poc més de 55.000 euros.

Segons que han explicat les fonts consultades, el sobrecost autoritzat entra dins allò que la llei permet. I no es tracta d’una xifra ni escandalosa ni excessivament voluminosa. Però l’enuig ve per un altre lloc més enllà de tractar-se d’uns treballs encomanats per la via d’urgència al germà del conseller Josep Anton Cortés. “Si resulta que es tria el pressupost més barat en relació amb altres preus o pressupostos sol·licitats però l’ofertant, l’empresari, ja sap que podrà comptar amb l’afegit d’un sobrecost s’està desvirtuant el concurs”, han lamentat les fonts, que ja no han volgut entrar en el fet que la rapidesa en haver de fer l’encàrrec i la relació familiar entre el conseller i el titular de l’empresa comportés algun altre tipus de ‘benefici’ alhora de triar.

Comesa també va ser l’empresa adjudicatària de la primera fase de la construcció de la xarxa separativa de recollida d’aigües als carrers de la Creu Grossa, Closes de Guillemó i Bisbe Príncep Iglesias. En aquest cas, l’import de l’adjudicació, acordada el 22 de setembre, va ser de 237.449,89 euros i els treballs estava previst que duressin un total de vuit setmanes.

Comentaris

Trending