El servei de guarda disposarà cinc infants per aula amb un col·laborador educatiu

Responsables del ministeri d’Educació treballen aquest diumenge per definir el projecte per tenir cura dels escolars que no es puguin quedar a càrrec dels seus progenitors o familiars

-
-
Responsables del ministeri d’Educació estan treballant aquest diumenge en el disseny del serveu de guarda d’infants que ha de tenir cura d’aquells escolars -a partir de 3 anys- que no es puguin quedar a casa a càrrec dels seus progenitors o familiars directes a partir d’aquest dilluns, quan el confinament econòmic s’aixecarà una mica. La idea inicial és que hi hagi cinc infants per aula amb un col·laborador educatiu.

El servei es durà a terme només en les instal·lacions de l’Escola andorrana. Els escolars que hagin d’acudir a aquest servei, que ho poden ser de qualsevol sistema educatiu, no necessàriament seran ubicats al centre on fan classe de manera habitual. Ni tan sols aquells escolars del sistema andorrà no necessàriament hauran d’anar a la seva escola habitual. En canvi, els educadors que siguin mobilitzats, d’entrada sí que hauran d’acudir al seu centre.

Tot dependrà, és clar, de la demanda. Aquest dissabte només hi havia hagut 40 sol·licituds. Però la intenció és poder servei a una demanda molt més elevada. Per ara, s’han mobilitzat tots els col·laboradors educatius de l’Escola andorrana. Encara, però, no se saben els detalls del projecte més enllà d’una ràtio de cinc escolars per aula, on hi hauran mascaretes i gels hidroalcohòlics per garantir les mesures de prevenció del coronavirus. 

En funció de la demanda, segons les fonts, no es descarta mobilitzar els docents de maternal i primària. En canvi, està clar que els mestres de secundària quedaran fora d’aquest servei de guarda atès que han de continuar fent classes telemàtiques. El servei de guarda, en principi, cobrirà, per torns, una franja més àmplia que la que cobreix l’escola. Molt probablement anirà de les 9 del matí a les 8 de la tarda. De fet, en el formulari telemàtic d’inscripció les famílies poden triar l’horari que necessitarien.

El Govern ha deixat clar en tot moment que no es tracta d’un projecte que substitueixi l’escola. Hi haurà un contingut pedagògic mínim. Però es tractarà més, realment, d’un servei de cura, de guarda, que no pas de formació educativa. Les activitats que es facin no tindran cap valor acadèmic. El curs escolar, com a molt aviat, no es reprendrà fins a l’1 de juny. Però aquesta data es pot ajornar.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending