El servei de guarda d’infants farà el mateix horari que l’escolar

Aquest dilluns s’ha d’acabar de definir un projecte que anirà des de 3/4 de 9 del matí fins a 1/4 de 6 de la tarda i sense menjador

-
-
Aquest dilluns s’han de fer diverses reunions per acabar de definir el servei de guarda d’infants, que tindrà cura d’aquells escolars de maternal -a partir de tres anys- i primària els progenitors dels quals -o els familiars més propers- no se’n puguin fer càrrec. Després d’un debat entre responsables de l’administració, finalment l’horari que oferirà el servei serà el mateix que l’habitual de l’escola, amb la diferència que no hi haurà temps de menjador.

Així, el servei de guarda, que s’ha de posar en marxa aquest dimarts, anirà de 3/4 de 9 del matí fins a 1/4 de 6 de la tarda. Són els progenitors a una persona autoritzada qui ha de dur els escolars al centre on siguin convocats, ja que no necessàriament la guarda es farà en el mateix centre on estudiï habitualment l’infant. De fet, només instal·lacions de l’Escola andorrana acolliran aquest servei quan són escolars de qualsevol sistema educatiu que es poden atendre.

Està clar que no hi haurà servei de menjador i en principi no es podrà menjar a les aules, fet que dificultaria la cura dels fills a molts pares que estiguin treballant durant l’horari del migdia. Aquest és un dels aspectes que cal acabar de definir. De fet, fins aquest dilluns no hi haurà el protocol d’actuació definitiu. Públicament, la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, ha de donar explicacions sobre el servei aquesta tarda, en la única compareixença diària que des d’ahir fan els responsables governamentals per donar compte de l’evolució de la crisi del coronavirus.

Sí sembla clar, i això no s’hauria modificat, que el servei serà atès per col·laboradors educatius -els denominats ajudants de mestre-, alguns dels quals ja han estat mobilitzats, i també és clar que hi haurà cinc infants per aula, cada aula ‘controlada’ per un educador que disposarà de material de protecció com mascaretes o gels hidroalcohòlics per garantir les mesures preventives corresponents. 

Fins aquest diumenge havien sol·licitat poder-se acollir al servei poc més d’una vuitantena d’infants. El Govern, però, ja va informar que dels sol·licitants fins ahir com a molt disset atenien els criteris per ser acollits, ja que la immensa majoria d’escolars podien disposar com a mínim d’un dels progenitors perquè se’n fessin càrrec atès que encara no s’han de reincorporar a la feina.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending