El sector de la construcció reclama tenir una planificació d’obertura econòmica

Les empreses fan pressió per mirar d’haver d’evitar aplicar suspensions de contractes laborals i esperen la darrer setmana d’abril puguin començar a operar

-
-
El sector reclama tenir d’immediat una planificació de l’obertura econòmica global i saber en el seu cas concret quan podran tornar a operar. Encara que de manera oficial, l’associació de contractistes manté un silenci sepulcral, també és cert que els grans empresaris del sector -com passa en qualsevol activitat econòmica- estan fent una forta pressió per poder tornar a l’activitat.

Les fonts del sector consultades han explicat que hi ha molt neguit ja no només a nivell empresarial, sinó també entre els operaris del sector, atès que a Espanya la construcció ja s’ha posat en marxa i a França les grans obres ni tan sols han aturat. A més, l’anunci del fet que es permetrà sortir a passejar i a córrer hauria acabat de neguitejar els peons de l’obra, que no entenen perquè ells no poden poder tornar, per exemple, al camió.

Fonts del sector han assegurat que s’ha fet “molta pressió per evitar aplicar ERTO’s al sector -suspensions de contracte laboral- i que ens deixessin recuperar totes les hores, sense permisos retribuïts a l’abril”, però de moment aquesta demanda no ha estat atesa en cap cas. Més enllà d’això, altres fonts del mateix sector consultades han assegurat que una vegada realitzada la primera tongada dels tests d’anticossos, la darrera setmana d’abril o com a molt tard la primera de maig, la construcció pugui ser operativa.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending