El Saló del Videojoc aposta per un públic cada vegada més ampli i familiar

L’onzena edició del certamen se celebrarà entre el 28 de febrer i l’1 de març a la sala d’actes del Prat del Roure d’Escaldes

-
-
El Saló del Videojoc que s’ha de celebrar el següent cap de setmana a la sala d’actes del Prat del Roure d’Escaldes pretén obrir-se cada cop a un públic com més va més ampli i més familiar. El certamen arriba ja a l’onzena edició plenament consolidat. Més enllà de presentar els videojocs de més impacte en les diferents plataformes, el saló cada vegada va més adreçat a tots els públics, amb una clara aposta pel familiar.

Així s’ha posat de relleu en la presentació als mitjans de comunicació d’aquest dimarts a càrrec del director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, i el rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau. La realitat virtual estarà clarament present al Prat del Roure amb cinc punts de joc exclusius amb temàtiques tan variades com el submarinisme, un viatge en muntanya russa o un musical. Altres activitats pensades per un ampli espectre de visitants són les de dansa o interpretació musical de guitarra o tambor japonès. Amb el mateix esperit es destina una zona especial al més petits i àrees específiques dedicades als drons o la robòtica. 

Jordi Nadal ha destacat que tot i que el saló és una cita esperada per infants i adolescents “cada cop són més les famílies que s’hi passen per gaudir d’experiències tots plegats. Per això és important que els hi oferim activitats pensades per als petits però també pels grans. I l’oferta de realitat virtual de les anteriors edicions ens han demostrat que és molt ben valorada pels assistents”. Rosa Gili, per la seva banda, ha mostrat el compromís de la parròquia d’Escaldes- Engordany amb el Saló i ha destacat les possibilitats que ofereixen els videojocs “des de la vessant educativa i de lleure”. La cònsol major ha apuntat que el joc electrònic “ha de tenir una vessant educativa, formativa i de lleure i no ha de ser una barrera per a la socialització del jovent. El videojoc i la realitat virtual han de ser complementaris a la vida real”

Una de les novetats importants serà la potenciació dels tornejos presencials en substitució dels campionats online. Al llarg dels tres dies del Saló del Videojoc se celebraran al Prat del Roure fins a 20 tornejos multiplataforma de jocs tan populars com League of Legends, Fortnite, FIFA 20, Mario Kart, Call of duty o Just dance. El Saló del Videojoc és alhora una plataforma per difondre les grans possibilitats professionals que ofereix un sector en creixement continu. Andorra Telecom i la Universitat d’Andorra ofereixen un seminari adreçat als estudiants del bàtxelor en Informàtica de l'UdA i als de Microinformàtica i xarxes del Centre de Formació Professional d’Aixovall. 

 

Comentaris

Trending