El retard en l'aparcament dels Pouets amaga una 'guerra' entre empreses i assessors legals

Comentaris

El retard en l\'aparcament dels Pouets amaga una \'guerra\' entre empreses i assessors legals
El retard en l\'aparcament dels Pouets amaga una \'guerra\' entre empreses i assessors legals

L’enèsim endarreriment en la posada en marxa de l’aparcament dels Pouets, al nucli històric d’Andorra la Vella, amaga rere seu una pugna legal entre empreses i, fins i tot, un enfrontament amb assessors jurídics. El comú de la capital ja no sembla disposat a aguantar més històries per a no dormir i està disposat a deixar sense efecte el contracte. Per incompliment. Fins i tot pot ser que demani una indemnització pels hipotètics danys i perjudicis. La concessionària de l’explotació del vell-nou equipament, però, entén que no hi ha marge per imputar-li que no ha complert amb el que se l’exigia. 

Fonts properes a Dionis SLU, l’empresa a la qual es va concedir la gestió i el manteniment del pàrquing l’abril de l’any passat, asseguren que durant l’agost passat ja van avisar al comú com estava la situació i que els mandataris de la corporació els haurien assegurat que no hi havia cap inconvenient. El comú de la capital, però, considera que el darrer dia per posar en marxa l’aparcament era el passat 8 de desembre. Superat aquest termini, la corporació liderada per Conxita Marsol entén que el contracte es pot trencar unilateralment perquè la concessionària no hauria complert. Marsol i el seu equip estarien fins els nassos d’un cas que ja van heretar enquistat.

Però el concessionari considera que no es pot dir que no ha complert perquè no ha parat mai de treballar per posar apunt un equipament que des de fa tres dècades el persegueix la polèmica. El complicat mecanisme amb què ja es va obrir inicialment sempre l’ha mantingut en una delicada posició. De fet, no ha estat gens fàcil poder combinar l’antiga instal·lació amb els equipaments que ofereix l’enginyeria actual, molt més evolucionada que fa trenta anys. Però els treballs han topat amb tot un seguit de problemes que estan molts d’ells judicialitzats.

Dionis SLU considera que malgrat l’endarrerriment ha anat fent la feina i que en breu podria estar llest per posar en marxa de nou la instal·lació, que hauria d’oferir unes 200 places d’aparcament al centre de la capital, en una zona on no aniria malament un equipament d’aquestes característiques. Sobretot si funciona. En els treballs hi han participat diverses empreses, moltes elles estrangeres, sota l’aixopluc d’Smart System, a qui inicialment el comú li havia encomanat la gestió i explotació del pàrquing més enllà dels treballs necessaris per posar-lo punt.

Dificultats financeres el van fer fer marxa enrere fins que va aparèixer la societat que actualment té la concessió, liderada per un empresari rus disposat a assumir el milió dos-cents mil euros d’inversió prevista. Dionis SLU assumia la gestió i manteniment de l’equipament i seguia confiant en Smart System per dur a terme la transformació del pàrquing i així poder-lo posar en marxa. Però ben aviat la relació es va enverinar i ara mateix hi ha querelles, denúncies i queixes fins i tot al Col·legi d’Advocats segons que han assegurat fonts properes a la societat liderada per l’empresari rus.

Segons les esmentades fonts, “si a dia d’avui no s’han pogut acabar les obres de millora és degut estrictament a causes alienes a Dionis SLU”. Entre aquestes causes, les mateixes fonts han explicat que “semblaria ser que els antics assessors de Dionis haurien suposadament cobrat unes indemnitzacions que se les haurien quedat ells en lloc de pagar als industrials”. Durant un temps, els industrials es van plantar sense en no cobrar sense que, suposadament el concessionari, en sabés res de res. L’empresari rus hauria hagut de desembutxacar diners de nou i tot plegat, amb retard, és clar, s’hauria reprès. 

Amb tot, Dionis SLU “s’ha querellat contra Smart System Aparcaments Robotitzats 2012 SLU” per totes les mancances, irregularitats i deficiències detectades. Alhora, també s’hauria interposat una queixa formal al Col·legi d’Advocats contra els assessors legals antics de la pròpia Dionis SLU, que també hauria endegat el procediment civil corresponent per deixar sense efecte el contracte entre aquesta empresa, l’avui concessionària de l’aparcament dels Pouets, i l’empresa dels assessors legals. Vaja, un embolic que no s’aparca ni volent. I, de moment, el pàrquing continua sense funcionar. La malastrugança persegueix els Pouets. I na Marsol no s’està per històries de pa sucat amb oli.

Comentaris

Trending