El resident Cyril Despres no es perdrà el Dakar ‘aràbic’

El pilot, cinc vegades guanyador en moto, participarà amb l’explorador Mike Horn de copilot amb un vehicle SxS

Cyril Despres, durant una roda de premsa.
Cyril Despres, durant una roda de premsa.

El pilot francès resident a Andorra no es vol perdre el nou Dakar, que a partir del diumenge es començarà a disputar a les dunes dels deserts de l’Aràbia Saudita. El cinc vegades guanyador de la prova amb motocicletes hi tornarà a participar, en aquest cas en la categoria SxS i amb l’equip Red Bull Off Road Junior. Ho farà acompanyat de l’explorador Mike Hornn.

Així s’ha anunciat aquest dijous. El pilot, de 45 anys i resident al Principat, ha mantingut fins al darrer moment la incògnita sobre si tornaria o no a una prova que és part de la seva vida, des de la seva primera participació el 2001. Enguany, ho farà per vintena vegada. Acumula, cal recordar, cinc victòries (2005, 2007, 2010, 2012 i 2013, totes elles en categoria de motos). Els darrers anys, però, va canviar les dues rodes pel volant. I, enguany, tornarà, però ni amb motos ni amb cotxes, sinó en la categoria de vehicles ‘side by side’, una mena de quads. Ho farà, a més, amb una doble intenció: competir, evidentment, però també fer de mentor dels altres pilots de l’equip Red Bull. “Gaudeixo de la vida, de córrer i de tornar alguna cosa a aquest esport que tant m’ha donat”, ha comentat.  

Despres correrà amb un OT3, el primer prototip d’un vehicle SxS especialment construït per rallis. El quad disposa de 177 cavalls i mil centímetres cúbics de motor. Des de l’equip Red Bull s’assegura que el pilot tindrà “una màquina molt seriosa”. L’esportista resident a Andorra ha assegurat que “ens ho passarem bé; l’OT3 és un vehicle molt divertit de conduir; vull contribuir al seu futur desenvolupament”.

Nou vehicle, nova categoria, nou escenari (la península aràbiga)... i nou copilot. L’aventurer i explorador Mike Horn serà qui acompanyi Després en el seu retorn al Dakar. “Es tracta d’una oportunitat única per aprendre mentre hi participo. Si no formes part de l’aventura, no saps de què estàs parlant. Significa que estàs emocionalment i intel·lectualment involucrat en allò que està passant”, ha apuntat Horn.

El nou Dakar, que canvia les rutes de l’Amèrica del Sud per les dunes de l’Aràbia Saudita, començarà el diumenge i s’allargarà fins al 17 de gener. En total, el recorregut assolirà els 9.000 quilòmetres.

Comentaris (1)

Trending