El Remdesivir és el primer fàrmac que demostra eficàcia contra la Covid

Es tracta d'un antiviral dissenyat inicialment per lluitar contra l'ebola

-
-
Un assaig clínic ha constatat que els pacients ingressats amb Covid-19 greu i afectació de pulmó que han estat tractats amb Remdesivir s'han recuperat més ràpid que pacients similars tractats amb placebo. Es tracta d'un antiviral dissenyat inicialment contra l'ebola, i és la primera vegada que es demostra l'eficàcia d'un fàrmac en humans contra el coronavirus. L'estudi 'Adaptive COVID-19 Treatment Test' ha analitzat la reacció de 1.063 pacients dels Estats Units, Europa i Àsia des del 21 de febrer. L'assaig l'ha impulsat l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels Estats Units (NIAID) dels Instituts Nacionals de Salut (NIH). A Espanya, l'ha coordinat el Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias de Badalona.

Els pacients que van rebre Remdesivir van recuperar-se en 11 dies, mentre els que rebien placebo trigaven 15 dies. Això significa un 31% menys de temps per a la recuperació, definida com prou adequada per rebre l'alta hospitalària o per tornar al nivell normal d'activitat. A més, el tractament té els mateixos efectes si se subministra durant cinc dies que si es fa durant deu dies. Es tracta d'una novetat important, perquè amb la mateixa medicació es podria tractar el doble de persones.

L'investigador Roger Paredes, un dels participants de l'estudi del primer fàrmac contra el coronavirus, ha assegurat en declaracions a l'emissora Rac1 que "ara s'accelerarà la producció" i "en poc temps arribarà als centres", tot i que no ha fixat una data específica. Ha confirmat que hi ha "converses perquè es pugui proveir  el Remdesivir als hospitals".

 

Comentaris (2)

Trending