El Raonador del Ciutadà recomana no pagar les mensualitats que guarderies privades pretenen cobrar

Vila ha rebut diverses queixes de mares i pares i recorda que si no es presta el servei, ni amb rebaixa ni sense, les llars d’infants no tenen dret a pretendre fer efectiva cap quota

-
-
El Raonador del Ciutadà és clar: si les guarderies privades no presten el servei, per molt que vulguin aplicar una rebaixa sobre el preu de la mensualitat, no s’ha d’abonar cap quota. No s’ha de pagar res. La recomanació de la institució dirigida per Marc Vila rau en el fet que els darrers dies ha rebut diverses queixes de mares i pares davant la voluntat d’algunes llars d’infants privades de continuar domiciliant els rebuts malgrat estar tancades. 

Les llars d’infants privades del país han fet un pacte col·lectiu pel qual han decidit aplicar un descompte d’entre el 25% i el 55% de la quota mensual, en funció de les característiques i preus de cada centre educatiu amb l’objectiu de garantir-ne la viabilitat econòmica. Aquest col·lectiu, segons les mesures decretades pel Govern d’Andorra arran la crisi de la Covid-19, es pot acollir a les ajudes públiques que escaiguin, per tant no correspon que es demani cap pagament per un servei no prestat. 

És per aquest motiu que el Raonador del Ciutadà, en aquest cas, recomana no fer efectiu el pagament de cap quota –amb rebaixa o sense– que es reclami a partir del mes d’abril, fins que retorni l’activitat. De fet, el que demana ja a aquests negocis és que ni tan sols facturin els serveis que no presten. El Raonador continua a disposició de la ciutadania per a qualsevol altra informació o eventualitat que pugui sorgir sobre aquesta qüestió.

 

Comentaris (9)

Trending