El PS s’agafa el criteri del Govern sobre l’habitatge com una declaració de guerra

La consellera general Rosa Gili avisa que els pactes d’Estat “trontollen fortament” i que el posicionament de l’executiu sobre la proposició socialdemòcrata ha causat molt enuig

-
-
A can socialdemòcrata van de l’enuig màxim al ‘no tant enuig’. Però enuig al capdavall sobre el criteri desfavorable del Govern a tenir en consideració la modificació plantejada pel PS del Fons de Reserva de Jubilació per tal que pogués contribuir a pal·liar la problemàtica de l’habitatge. Una facció important de la formació s’ha agafat el posicionament de l’executiu com una declaració de guerra i, en tot cas, des de la formació s'avisa que els pactes d’Estat “estan trontollant fortament”.

La consellera general Rosa Gili, una de les fermes defensores de la proposició de llei tombada de facto pel Govern, admet que hi ha diversos graus d’enfadament al PS i que això fa que encara no s’hagi adoptat una decisió final sobre la resposta que donarà el partit a la posició del Govern sobre la proposta socialdemòcrata. Però que hi haurà una resposta és segur. “No pot ser que quan hi ha caviar se’l vulguin menjar només ells i que quan s'han de rossegar ossos ho haguem de fer entre tots”, ha afirmat la parlamentària gràficament.

La consellera ha explicat que no pot ser que el Govern demani a l’oposició que contribueixi a “arremangar-se” per solucionar entre tots aspectes com l’encaix amb Europa, les pensions o la sanitat i que, en canvi, en altres qüestions, es menystingui aquesta mateixa oposició. “Les medalles se les volen posar ells, a nosaltres només ens volen per les engrunes”. Gili ha lamentat que una de les coses que hagi retret el Govern al PS sigui “la forma com s’han fet les coses”.

“Això no apareix al criteri”, explica la consellera, però sí que els ho haurien retret. En aquest sentit Gili explica que només faltaria que poc marge que té l’oposició, encara hagin de cedir propostes, idees, a la resta de grups, els que donen suport al Govern, per presentar solucions conjuntes “encara que al final es digui que va ser a proposta nostra”. La parlamentària escaldenca és de les molt enfadades. Hi ha membres de la formació que ho estan menys.

D’aquí que no estigui clara encara la resposta que donarà el PS al criteri que tomba la proposició de llei. “Moltes ganes de treballar segons què no hi són”, diu Gili, que afirma que per aquest motiu els pactes d’Estat “estan trontollant fortament”. “A les primeres de canvi ja hem vist la seva resposta”, diu en referència al posicionament governamental. Ara cal veure si els socialdemòcrates surten o no surten dels tres pactes d’Estat o d’algun d’ells tan sols. O de cap.

Comentaris (1)

Trending