El PS s’aferra a la “coherència” com a principal arma per al 15-D

La direcció socialdemòcrata es mostra orgullosa de les llistes que ha elaborat o ha impulsat i respon a DA que “el nostre tarannà no és atacar el rival”

-
-
“Tots els candidats són gent fantàstica.” Ho ha proclamat la presidenta del Partit Socialdemòcrata (PS), Susanna Vela, quan se li ha demanat per Rosa Gili, absent a la sala però present en l’ambient. La direcció socialdemòcrata i una part de les persones que concorreran als comicis del 15 de desembre sota les sigles de la formació han fet balanç de les candidatures presentades i ha destacat la “coherència” del seu projecte. “Per això hem parlat de coherència”, ha remarcat en diverses ocasions el secretari general del partit, Gerard Alís.

Passi el que passi després de la cita de les urnes, aquest dilluns el PS, la seva direcció, la seva gent, s’ha mostrat moderadament eufòrica per les candidatures presentades, pel fet de ser, d’una manera o altra, però amb trets identitaris propis, a sis de les set parròquies del Principat. Vela ha explicat que el programa socialdemòcrata, de forma comú, “es vertebra en tres eixos principals” sostinguts sobre uns bons serveis socials comunals; l’urbanisme i la mobilitat; i la participació ciutadana: més transparència i més informació. La presidenta del PS també ha exposat els valors de la formació i de les seves candidatures: “coherència”, el treball de la formació i de les persones que formen la llista i “un programa per a l’interès general”.

Gerard Alís ha lamentat amb delicadesa les paraules del president de DA i cap de Govern, Xavier Espot, que aquest diumenge, en la presentació de les llistes taronges va acusar els socialdemòcrates d’estar disposats a pactar “amb tothom per deixar-nos aïllats”. Les manifestacions d’Espot han generat estupefacció al PS. Però els seus dirigents no hi han volgut sucar-hi pa. Alís ha mostrat sorpresa perquè aquestes declaracions les fes en el marc de la presentació d’unes llistes electorals. El secretari d’organització socialdemòcrata, Pere Baró, ha afirmat que “el nostre tarannà no és atacar el rival” i, per tant, “deixem de costat aquesta guerra bruta”.

Els dirigents socialdemòcrates sí que han posat el dit a la nafra amb els pactes que s’han donat davant els comicis propers. “Hi ha coses que grinyolen” i aparentment algunes de les aliances podrien respondre a “interessos particulars”. Vela, Alís i Baró han lamentat que en les passades eleccions generals es retragués al PS haver promogut les candidatures de d’Acord amb Liberals i que ara hi hagin acords més complicats d’entendre. I això que el PS, ha recordat el seu secretari general, amb d’Acord “no va fer una renúncia ideològica sinó que va donar una volta al sistema electoral que considerem poc representatiu”. Des de l’aspecte ideològic, el PS considera que el fet de ser l’única formació que queda clarament al centre-esquerra el pot ajudar.

 

Comentaris (1)

Trending