El PS s'absté i Terceravia dona suport a la segona llei òmnibus

Per Espot, el text és un bon exemple de corresponsabilitat i equilibri

-
-
El consens que es va assolir amb la primera llei òmnibus s'ha trencat amb l'aprovació del segon paquet de mesures. Terceravia, hi ha donat suport però el PS hi ha votat en contra. En la sessió no s'ha aprovat cap de les 37 reserves d'esmena que havia presentat el grup parlamentari socialdemòcrata.

El debat a la totalitat del projecte de llei de les segones mesures per fer front a la pandèmia de la Covid-19 l'ha obert el cap de Govern, Xavier Espot. Ha explicat que "el text és un bon exemple de corresponsabilitat i equilibri, on el salari mínim està garantit". Ha fet una crida al consens i ha avançat que l'executiu seguirà intentant establir acords amb els grups de l'oposició.

Uns aspectes que no ha compartit el president socialdemòcrata Pere López qui ha assegurat que la segona llei òmnibus no reparteix equitativament les càrregues de la crisi i ha afirmat que calia demanar un esforç als qui més tenen. "Marxo d'aquest debat decebut. No acabo d'entendre el to despectiu i els judicis de valor sobre algunes de les nostres propostes". López s'ha queixat que les immobiliàries i els bancs no han tingut el mateix tracte que la resta de sectors. Tot i això ha reiterat la mà estesa a Govern.

El president del grup Ciutadans Compromesos, Carles Naudi ha qualificat el projecte de "just, equitatiu, equilibrat i amb vocació de paliar la situació. Ha indicat que es va intentar acostar posicions amb moltes de les mesures del PS, "que volia un tot o res". Ferran Costa, president del grup liberal. també ha criticat la posició del PS per no voler transaccionar cap esmena "i no pensar en el poble", i ha manifestat que ara cal assegurar la supervivència econòmica. Ha apuntat a un gran desastre si no es fes res per mantenir els llocs de treball. 

La presidenta suplent del grup demòcrata, Mònica Bonell ha lamentat la postura del PS. "El que menys volen sentir els ciutadans en aquests moments són discussions, sentir retrets d’uns i altres. Com a responsables polítics tenim l’obligació de donar respostes, prendre decisions, ser valents i fer arribar missatges de seguretat i esperança", ha dit. Ha remarcat que el text s'ha treballat amb consens.

Pel president del grup Terceravia, Josep Pintat "aquesta llei no és suficient" i ha comentat que  "estem a disposició de posar part dels salaris i de les assignacions del grup parlamentari on calgui". Segons Pintat, "el més urgent és controlar els tsunamis sanitari i econòmic per rellançar l'economia. Es pot assolir amb política monetària i fiscal i evitant l'efecte dòmino. Durant aquesta intervenció, ha anunciat el suport de la seva formació al projecte de llei.

 

 

 

Comentaris (4)

Trending