El PS reclama informació al comú d'Escaldes sobre els projectes que hauria firmat Toni Martí

Comentaris

El PS reclama informació al comú d'Escaldes sobre els projectes que hauria firmat Toni Martí
El PS reclama informació al comú d'Escaldes sobre els projectes que hauria firmat Toni Martí

La consellera de Partit Socialdemòcrata Independents (PS I) al comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ha demanat a la corporació que li faciliti tota la documentació sobre la construcció de l’edifici Calam i la remodelació de l’antic Hotel Europa. Totes dues obres estan situades a Escaldes i en tots dos casos hauria estat el despatx d’arquitectura de Toni Martí el que hauria signat els projectes, just quan l’actual cap de Govern era cònsol major de la parròquia. D’aquesta forma, explica la formació en un comunicat, es continua recopilant informació davant la preocupació i els dubtes que ha generat aquesta actuació. L’objectiu, ha explicat Vendrell, és poder determinar si la forma de fer de l’actual màxim responsable de l’executiu va ser o no correcta.

En l’escrit entrat aquesta setmana al comú, la consellera de PS I recorda “les informacions aparegudes en diversos mitjans de comunicació del país”, davant les quals, “en base al dret a la informació definit en l’article 29 de l’ordinació d’organització i funcionament dels comuns”, sol·licita “la còpia en format paper i digital dels expedients complets relatius” a les dues obres: la de construcció de l’edifici Calam –per la qual les notícies apunten que Martí hauria cobrat al voltant de 345.000 euros- i la remodelació de l’antic hotel Europa. Cal recordar que tots dos projectes es van fer a la parròquia i, per tant, els permisos perquè poguessin realitzar-se van ser atorgats pel mateix comú del qual Martí era cònsol major.

Vendrell ha explicat que “la demanda es fa per la preocupació que tenim al partit sobre les informacions dels darrers dies als mitjans”, notícies que, ha remarcat, “aixequen dubtes”. Davant d’aquests interrogants, ha afirmat, al PS “volem esclarir el tema”. La representant de PS I a la corporació escaldenca ha recordat que aquesta no és pas la primera acció que es fa des de la formació per recopilar dades sobre l’afer. “Ja es va fer una demanda al Consell General i ara la fem al comú”, ha indicat. La idea de totes aquestes accions és “tenir el màxim d’informació i poder determinar si les actuacions s’han realitzat o no i si han estat o no correctes”.

Col·legi d’arquitectes

També diverses persones s’han adreçat al Col·legi d’Arquitectes per mirar d’obtenir les dades relatives als projectes que l’esmentat ens hauria visat i que fossin lliurats pel despatx d’arquitectura de Toni Martí en el període que va anar entre 2004 i 2011, etapa en què el polític escaldenc va ser el màxim mandatari de la corporació parroquial. L’objectiu d’aquest interès, que no és gens clar que es pugui materialitzar, seria comprovar quants projectes va poder signar Martí com a arquitecte per dur-se a terme a Escaldes mentre n’era el cònsol.

Comentaris

Trending