El PS pretén saber el perfil dels estudiants que reben ajuts i subvencions

El conseller Roger Padreny demana les dades relatives als darrers deu anys i referides a la “quantitat i la qualitat” de les aportacions estatals realitzades

El conseller general Roger Padreny (a la dreta) ha sol·licitat la informació.
El conseller general Roger Padreny (a la dreta) ha sol·licitat la informació.
Encara que no té cap apriorisme, el Partit Socialdemòcrata (PS) pretén saber quin és el perfil dels estudiants -i de les seves famílies- que reben ajuts i subvencions estatals. Una vegada rebi les dades, el primer partit de l’oposició en farà l’anàlisi corresponent. Una primera sospita és que moltes d’aquestes aportacions acaben anant a parar a persones a qui no caldria. Però això sols la informació sol·licitada permetrà corroborar-ho o no.

El conseller general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata (GPS), Roger Padreny, vol que el Govern li faciliti les dades sobre les beques i ajuts a l’estudi atorgades els darrers deu anys. El polític també vol tenir accés a la despesa realitzada per l’Estat en aquesta matèria durant aquest període. Aquesta és la informació que ha reclamat mitjançant una demanda presentada aquesta setmana davant de Sindicatura. 

En l’escrit entrat a tràmit aquest divendres, Padreny demana en primer lloc “informació sobre la quantitat i qualitat de beques i ajuts, per separat,  creats dins el període 2009-2019”, demanant incloent també “la quantitat pressupostària que representen (...) dins el total del pressupost del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, així com també pel conjunt dels exercicis pressupostaris”. També demanda “dades sobre la quantitat de persones que han demanat beques i/o ajuts” pel mateix període i que s’afegeixi “els perfils socioeconòmics de les persones (o les seves famílies)” que els han demanat. 

Per últim, el conseller general del GPS vol que se li faciliti “dades sobre la quantitat de persones a les quals se’ls ha atorgat beques i/o ajuts”, en aquest cas “separant el resultat per beques i ajuts, pel període 2009-2019”. Com en l’anterior petició, sol·licita que s’incloguin “els perfils socioeconòmics de les persones (o les seves famílies) a les quals se’ls ha atorgat una beca o un ajut”. Padreny ha explicat que amb la informació reclamada, des del grup parlamentari s’entén que “ens permetrà saber si la demanda ha crescut en aquest període”. També, indica, permetrà “poder veure al cap i a la fi quina ha sigut la necessitat per separat de demandar ajuts i beques”. 

 

Comentaris

Trending