El PS proposa que els salaris inferiors a 1.250 euros no tinguin cap mena de retenció

Presenta 77 esmenes al segon projecte de llei de mesures urgents per evitar l'ofec dels autònoms, empresaris i famílies

El president del grup socialdemòcrata, Pere López.
El president del grup socialdemòcrata, Pere López.
El grup parlamentari socialdemòcrata ha entrat aquest dimarts 77 esmenes al segon projecte de llei de mesures econòmiques que va entrar el Govern a tràmit parlamentari el dilluns. En relació a la prestació aportada per Govern creuen que ha d'observar una progressivitat que protegeixi més als salaris baixos, amb relació als més alts. "Hem introduït via esmena dos projectes de percentatges de graelles diferents del que proposa la majoria, tant per les persones assalariades com pels autònoms" explica la consellera general del PS, Judith Salazar. "En primer lloc, pels assalariats, els salaris fins a 1.250 euros (quantitat que els socialdemòcrates defensen que ha de ser el salari mínim) no tinguin cap mena de retenció. El projecte es debatrà dijous al Consell General amb la presència de 14 consellers. 

Els socialdemòcrates entenen que la prestació per a les persones assalariades per compte propi, també ha d'observar una proporció amb el salari cotitzat a la Caixa Andorrana de la  Seguretat Social  (CASS), tal com es fa amb les persones assalariades per compte d'altre.

"Pel que fa als autònoms, no volem una prestació universal sinó que proporcional a la base de cotització de cada autònom", introdueix Salazar. "Si la majoria ens proposa un model on només es consideraran quatretipus de cotització, nosaltres volem incloure els 6 tipus que la Seguretat Social aplica pels autònoms. El que volem és que la prestació que Govern pagui a aquests autònoms sigui proporcional d'igual manera que fem amb els treballadors: que els autònoms amb menys cotització tinguin un percentatge més alt de retribució de la prestació per part de Govern", detalla Salazar.

Els consellers generals socialdemòcrates han treballat durant tota la nit per entrar el paquet d'esmenes a Sindicatura i que han de ser debatudes en comissió.

 

Comentaris (8)

Trending