El PS pregunta al Govern per les disfuncions de l'eina informàtica de la història clínica compartida

També volen conèixer com estan vivint els professionals aquesta reforma

La consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela.
La consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela.
La consellera del grup parlamentari socialdemòcrata, Susanna Vela, ha entrat aquest dilluns una pregunta a Govern per mirar d'aclarir la situació en la qual es troba el programari de la història clínica compartida. Fa dos anys que va entrar en vigor la Llei de drets i deures dels usuaris i dels professionals del sistema sanitari i sobre la història clínica i alguns professionals alerten de la seva disfunció.

"Ens agradaria saber en quina fase d'implantació està el programari que sustenta la història clínica compartida. Ens han arribat problemes o disfuncions en el seu funcionament, i per tant volem saber com ha estat implantada la llei, quina formació han rebut els professionals de la sanitat i si aquest programari s'ha pogut desenvolupar tenint en compte la compatibilitat dels programes informàtics que ja disposaven els professionals de la salut.", ha explicat Vela.

Des del PS també volen conèixer com estan vivint els professionals aquesta reforma: "demanem si s'han fet enquestes de satisfacció o si estan previstes per veure quins punts s'han de millorar en el cas que sigui necessari”, explica Vela.

Per altra banda, el grup parlamentari socialdemòcrata també ha demanat quina ha estat la inversió feta fins ara en aquesta eina informàtica i en la seva adaptació, quins són els costos de manteniment i si aquesta aplicació informàtica garanteix l'autenticitat, fiabilitat, integritat i disponibilitat dels documents electrònics d'arxiu durant l'etapa de gestió dels documents.
 

Comentaris (1)

Trending