El PS posa el focus en el cap de servei per la crisi d’urgències de l’hospital

El grup socialdemòcrata demana el contracte que lliga el doctor Gómez al SAAS per tenir més dades davant el malestar d’alguns professionals del departament amb el seu responsable

El doctor Josep Gómez Jiménez durant una xerrada a la sala d\'actes de l\'hospital.
El doctor Josep Gómez Jiménez durant una xerrada a la sala d\'actes de l\'hospital.
Els socialdemòcrates estan especialment vigilants amb tot allò que passa al tomb del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS). La darrera crisi viscuda a urgències ha posat el cap del servei, Josep Gómez Jiménez, en l'ull de l'huracà. Conscient d'això, el grup parlamentari del PS vol recopilar dades sobre aquest especialista i, també, sobre una adjudicació que podria, en condicional, haver afavorit una 'empresa amiga' del ministre de Salut.

El grup parlamentari del Partit Socialdemòcrata (PS) està disposat a exercir un ferri control sobre la situació que es viu a urgències. I si ja fa uns dies va enviar pels conductes reglamentaris del Consell General una bateria de preguntes en relació a la situació del servei, ara el que ha demanat és una còpia “del contracte del cap de servei d’Urgències i del SUM, de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell”. La petició no és banal: la formació considera important disposar del contracte per obtenir més dades en relació a les queixes i el malestar fets públics ara fa uns dies pels treballadors del departament.

I és que encara que ha passat de resquitllada, una part important del problema, segons diverses fonts, té a veure amb els recursos humans i la seva gestió. O dit d’una altra manera, la manca d’empatia del cap de servei, Josep Gómez Jiménez. Segons les fonts consultades, Gómez Jiménez és tan brillant com a metge i dissenyador de processos per resoldre urgències mèdiques com maldestre en la gestió de persones. No té mà esquerra, vaja. I els socialdemòcrates volen saber si hi ha quelcom contractual que el lliga a un càrrec o, per exemple, que podria suposar en cas que se l’hagués d’apartar.

Aquesta segona opció no és pas contemplada pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). La vàlua professional de Gómez Jiménez és incontestable i és probable que en el marc de la comissió de treball que recentment s’ha posat en marxa per tractar la qüestió de l’estat de salut del servei d’urgències de l’hospital, i que formen quatre metges, quatre infermers i un tècnic de transport sanitari a banda de representants de la direcció del SAAS, acabin apareixen fórmules, solucions, que també afectin el cap de servei, que podria passar a liderar altres projectes de la institució lligats a recerca i investigació sense deixar de prestar el seu ‘know how’ per a urgències. 

La consellera Rosa Gili també ha reclamat informació sobre una adjudicació per mirar d’aclarir si el ministre de Salut hauria pogut afavorir, d’alguna manera o altra, una ‘empresa amiga' 

El PS està molt al cas de la situació, segons les fonts consultades. I també està pendent d’altres qüestions. Per exemple, vol aclarir si el ministre de Salut, Carles Àlvarez, per aquelles coses de la vida, està prenent decisions, directament o indirectament, que acaben afavorint suposats ‘amics’. Per ara és tot una suposició, segons les fonts, però per mirar d’aclarir dubtes, la consellera Rosa Gili demanda, en primer lloc, una “còpia del plec de bases del concurs per a la contractació d’una empresa per la realització de proves analítiques especials per al servei de Laboratori Clínic de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell”, edicte aparegut al BOPA del 13 de desembre passat. I en segon terme també vol tenir accés a “tota la documentació relativa al procediment d’adjudicació, que acaba contractant a l’empresa Reference Laboratory”.

Servei d'Urgències de l'hospital.

Relacionat

Quatre metges que havien marxat demanen de tornar a un servei d’urgències de l’hospital que vol “tornar a la normalitat el més aviat possible”
Una comissió per reorganitzar el servei i deu incorporacions mèdiques des d’ara fins al 31 de març per pal·liar la crisi a urgències

Relacionat

Una comissió per reorganitzar el servei i deu incorporacions mèdiques des d’ara fins al 31 de març per pal·liar la crisi a urgències
Servei d'Urgències de l'hospital.

Relacionat

Revolució mèdica al servei d’Urgències de l’hospital per la manca de personal i la pressió a què està sotmès

Comentaris

Trending