El PS posa el dit a la nafra de l’avortament: demana més explicacions al Govern

La consellera general Rosa Gili pretén “aprofundir encara més en el debat” i reclama saber com funciona la xarxa d’acompanyament a les dones que hagin d’interrompre l’embaràs

-
-
El Partit Socialdemòcrata (PS), favorable a la despenalització, almenys en els tres supòsits bàsics, de l’avortament, vol treure rèdit de la intensa campanya que estan duent a terme els col·lectius feministes del Principat i l’Alt Urgell i, alhora, confrontar la realitat social amb la posició enrocada que mantenen les classes dirigents del país i, en concret, el Govern i la formació que li dóna suport, Demòcrates per Andorra (DA). D’aquí que el PS estigui disposat a seguir collant i posar el dit a la nafra. I exigir més explicacions a l’executiu.

La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili tramitarà aquest dilluns una pregunta oral sobre les polítiques en matèria de salut sexual i reproductiva que impulsa Govern. D’aquesta forma, l’executiu haurà de respondre en la sessió de control prevista per dimarts al Consell General. En concret, la parlamentària, que considera important poder “aprofundir encara més en el debat”, vol “aclariments” sobre quins recursos existeixen perquè les dones que han de ser sotmeses a un procediment d’avortament “estiguin degudament acompanyades” i, d’aquesta forma, poder conèixer quina és exactament la realitat.

En l’escrit que es formalitzarà amb el temps necessari perquè la pregunta sigui part dimarts de l’ordre del dia de la sessió de control, Gili recorda, per una banda, “les respostes donades des del Govern a les preguntes escrites formulades en relació a la política sobre salut sexual i reproductiva”, fetes públiques tot just la setmana passada. Per l’altra, també posa en relleu “les declaracions efectuades a un mitjà de comunicació pel ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, en què assegura que hi ha una xarxa de recursos preparada per acompanyar les dones que hagin de ser sotmeses a un procediment d’avortament”.

Davant d’aquests dos punts, Gili demana a Govern que expliqui “quina és la xarxa de recursos socials, sanitaris i de més tipus que fan possible que una dona estigui degudament acompanyada en cas de necessitar procedir a un avortament i com funciona aquesta xarxa”. La parlamentària ha recordat que ara fa unes setmanes “vam fer unes preguntes escrites” sobre la qüestió i ha apuntat que “ara volem aprofundir més en el tema i en el debat”. A banda, un altre objectiu de les preguntes orals de cara a la sessió de control és que “Govern ens acabi d’aclarir una sèrie de coses que no ens han quedat prou clares”.

Comentaris

Trending