El PS ostentarà el primer lloc de la llista territorial conjunta amb Liberals a Andorra la Vella

Les dues formacions van avançant en la confecció de les candidatures unitàries allà on ja s’ha acordat que hi seran

Els líders liberal, Jordi Gallardo, i socialdemòcrata, Pere López, just abans d'iniciar un programa televisiu conduït per Gemma Rial, al centre, en què van parlar de l'aliança.
Els líders liberal, Jordi Gallardo, i socialdemòcrata, Pere López, just abans d'iniciar un programa televisiu conduït per Gemma Rial, al centre, en què van parlar de l'aliança.
Els socialdemòcrates designaran el cap de la llista territorial que, si no hi ha canvis de darrera hora, presentaran conjuntament amb els liberals a Andorra la Vella. De moment, el nom concret encara no està tancat del tot, encara que sí que s’hauria fet ja algun oferint. Partit Socialdemòcrata (PS) i Liberals continuen treballant, en solitari i de forma coordinada, en la confecció de les candidatures unitàries allà on ja han acordat que hi seran.

La capital serà de domini teòric socialdemòcrata. Ara per ara, el PS s’hauria assegurat liderar la llista d’Andorra la Vella, segons fonts coneixedores de les negociacions, que han explicat que és possible que el mateix passi a Escaldes-Engordany mentre que el més probable és que els liberals encapçalin (o almenys designin la persona que haurà d’encapçalar) la llista parroquial d’Encamp. En aquestes tres parròquies és segur l’acord, a no ser que hi hagi un brusc canvi d’estratègia, ara mateix no previst, abans de la campanya electoral.

Les formacions van treballant. I hi ha diversos noms sobre la taula, encara que no n’hi hauria cap del tot tancat, segons les fonts. També s’està acabant de lligar l’aliança a Ordino, on probablement serien els liberals els qui portarien la batuta a l’hora de designar el primer candidat, tot i que les seves representants comunals actuals siguin més independents que una altra cosa. A Canillo és molt poc probable que hi hagi representació de llista unitària i caldrà veure si alguna de les dues formacions per separat acaba fent candidatura.

I a la Massana i a Sant Julià l’escenari està tan fragmentat i obert que és molt complicat pronosticar res. En qualsevol cas, ni junts ni separats, així d’entrada, en aquestes dues parròquies no tindrien una ascendència destacada. Això, és clar, sempre que no sia que Ciutadans Compromesos acabés donant suport o s’acabés aliant amb amb els liberals massanencs, circumstància que ja es va donar el 2015.Els socialdemòcrates demanen a Govern que impulsi una llei d’impacte ambiental

El Partit Socialdemòcrata (PS) considera necessari tirar endavant una llei d’avaluació ambiental que estableixi quins requisits han de seguir l’anàlisi de qualsevol projecte que pugui comportar afectacions al medi natural. Per això, dins les esmenes a un altre text ara a tràmit parlamentari, el projecte de llei de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge, ha inclòs una esmena que obligui a Govern a disposar d’aquesta normativa en un termini de sis mesos. Altres canvis proposats persegueixen reforçar la protecció del medi ambient, tot posant-la per davant de l’ordenació territorial i urbanística o impulsant la creació de plans d’ordenació dels recursos naturals. En total, els consellers generals de la formació socialdemòcrata han presentat disset esmenes al projecte legislatiu, ara a tràmit parlamentari. La darrera d’aquestes incorpora una disposició final al text que estableix que “el Govern, en un termini de sis mesos a partir de l’entrada en vigor (...) ha d’aprovar i presentar al Consell un projecte de llei d’avaluació ambiental que reuneixi en el seu text el règim jurídic de l’avaluació de plans, programes i projectes racionalitzant i clarificant el procediment (...) i al mateix temps incrementant la seguretat jurídica dels operadors”. 

Comentaris (1)

Trending