El PS furga en el conveni entre la Cambra i el Govern per l’aeroport

El conseller general socialdemòcrata, Jordi Font, denuncia que la zona de Grau Roig on es vol fer la infraestructura és “el pitjor indret” que es podria triar

Comentaris

-
-

El conseller general del Partit Socialdemòcrata, Jordi Font, ha formulat aquesta tarda una sèrie de preguntes al Govern, amb relació al projecte de l'aeroport que vol impulsar la Cambra de Comerç. Les qüestions responen a les manifestacions publicades a diferents mitjans de comunicació per part del ministre d'Economia i Presidència, Jordi Gallardo, i del president de l’entitat, Miquel Armengol, en les quals es feia referència a un conveni de col·laboració per finançar estudis en l'àmbit d'infraestructures.

Les demandes per part del grup parlamentari estan relacionades, per una banda, amb qüestions generals com ara la tipologia d'estudis en què col·laborarà econòmicament el Govern o la quantitat de diners que hi destinarà. Per l'altra, des del grup volen saber si l’executiu considera que és la Cambra de Comerç qui ha d'encarregar-se de planificar les infraestructures nacionals o si n'hi ha cap mala notícia sobre el projecte de l'aeroport de la qual els ciutadans no tinguin constància.

Font ha destacat la sorpresa del grup socialdemòcrata en conèixer que el Govern invertirà diners en un aeroport, "quan sabem que el de La Seu està a punt d'entrar en funcionament". A banda, ha posat en relleu la poca viabilitat de la localització de la instal·lació que vol impulsar la Cambra. "El lloc és un dels pitjors indrets que es podien escollir. Hi ha una gran saturació d'elements en aquella vall: tenim l'únic accés rodat amb França, els recursos hídrics que baixen de tot el cercle dels Pesons que alimenten una mica més avall la Presa de Ransol, i doncs l'Estany d'Engolasters per produir energia elèctrica. És on tenim els dos peus de pista més importants del país: Grau Roig i Soldeu. És demanar-li massa a una vall tan estreta com aquella", ha afirmat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending