El PS denuncia "un pas enrere a l'hora d'endreçar les transferències" comunals

Comentaris

El PS denuncia \"un pas enrere a l\'hora d\'endreçar les transferències\" comunals
El PS denuncia \"un pas enrere a l\'hora d\'endreçar les transferències\" comunals

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) i president del grup mixt, Pere López, ha manifestat el seu temor que amb la modificació de la Llei de transferència promoguda pels comuns “sembla que hi haurà un pas enrere a l’hora d’endreçar les transferències i les competències”. López ha lamentat que des dels grups de l’oposició s’hagin refusat les esmenes presentades a la modificació tramitada conjuntament per les set corporacions parroquials. Això farà que, finalment, al text no hi figuri cap requisit per emprar els diners que des del Govern s’enviïn a les corporacions locals. Per al parlamentari socialdemòcrata, aquest fet pot tenir greus conseqüències i suposarà una dificultat afegida a una futura negociació. 

López ha recordat que, la passada legislatura, amb vint-i-dos consellers generals demòcrates i “pràcticament tots els comuns alineats” no es va avançar res en aquest àmbit. I ara, més aviat, “sembla que hi haurà un pas enrere a l’hora d’endreçar les transferències i les competències” tot posant sobre la taula que a més a més “es va defenestrar el ministre que volia posar ordre”, que els comuns “s’han autoassignat la protecció del patrimoni cultural” i que ara el Consell té a tràmit una llei que farà que les transferències “no tinguin cap destinació obligatòria”. Amb tot aquest rerefons, “hi ha arguments prou sòlids per veure que en realitat DA no té la voluntat de reformar aquest marc competencial i juga a un doble joc entre discurs i fets”. 

El conseller socialdemòcrata ha apuntat que “al voltant de DA veiem un parroquialisme malentès” que “passa per davant dels interessos del país”, un escenari que, ha lamentat, “va avançant”. Per això ha afirmat que el lema de campanya de DA per a les comunals – Tots som un- “sembla, gairebé, una broma de mal gust”. En aquest sentit, el parlamentari del PS ha remarcat que, al final, qui paga el cost d’aquesta paràlisi és la gent del carrer. “Això ha comportat que els ciutadans estiguem finançant dia a dia un règim que tothom veu que és injust i ineficient i on hi ha moltes duplicitats”, ha remarcat.

Per a López, “l’únic punt que pot permetre que la reforma pugui caminar és que a la propera reunió de cònsols hi hagi una representació important del PS que aporti una visió diferent; una visió d’Estat”. I és que, ha remarcat, “sembla difícil que amb el nou règim que, entre cometes, tindran els comuns, es pugui assolir un acord per una altra manera de repartiment de transferències que, al nostre entendre, ha d’anar vinculat a la distribució d’unes determinades competències i a la realització d’unes tasques o serveis”. 

El conseller ha denunciat el “doble discurs” a DA ja que “no hi ha ganes de remoure tot el sistema vistes les grans connotacions que comporta i les implicacions electorals que pot tenir a algunes parròquies”. López ha assegurat que “no es tracta pas de treure poder a les parròquies sinó d’endreçar el marc competencial” i, en canvi, a DA “no ho veuen amb sentit d’Estat sinó primer en clau parroquial i, segurament, també en clau electoral”.

Comentaris

Trending