El PS denuncia que s’han fet lleis sense disposat dels informes preceptius

La formació assegura que no s’ha consultat institucions independents com l’Institut de Drets Humans quan en alguns casos hauria calgut fer-ho

-
-
La número 2 de la candidatura socialdemòcrata a les properes eleccions generals, Susanna Vela, ha lamentat que durant la legislatura ara acabada s’ha omès la necessitat preceptiva d’haver de consultar institucions independents a l’hora d’elaborar determinades lleis. Vela ha fet pública aquesta denúncia després de reunir-se amb la presidenta de l’Institut de Drets Humans (IDHA), Elisa Muxella, i el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USd’A), Gabriel Ubach.

L’IDHA hauria estat una de les entitats a la qual s’hauria hagut de recórrer en determinats casos per consultar o demanar el parer en el marc de l’elaboració de textos legislatiu. Muxella i Ubach han compartit amb Vela i el candidat a cap de Govern del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, el document que van redactar de forma conjunta i en què posen de manifest diferents drets en els quals Andorra, al seu entendre, encara ha d’avançar. Des del PS, tal com ha manifestat Vela, es comparteixen tots aquests punts i la voluntat és incloure’ls al programa electoral que s’està ultimant de cara als comicis del 7 d’abril.

El document apunta les mancances d’Andorra en temes com els salaris baixos, els lloguers elevats, la necessitat d’una llei de responsabilitat política o una altra de transparència així com també l’avortament. Vela ha deixat clar que, des del PS, “els acollim tots absolutament al nostre programa polític i els compartim”. Així, ha avançat que “tant a la professió de fe com al programa ho posarem de manifest”, ja que “són reivindicacions que s’han de poder assumir perfectament a l’alçada de la història que estem al nostre país”

La candidata socialdemòcrata ha posat en relleu que “tenim una Carta Magna que està poc desenvolupada i que no respecta tots els drets humans”, tot recordant la situació existent amb l’avortament, que “encara és delicte”. A més, ha destacat que “també hi ha moltes mancances en participació ciutadania i de col·lectius” i ha posat l’exemple del mateix Institut de Drets Humans. “Aquesta legislatura no se l’ha consultat per a moltes lleis on calia l’informe d’una institució independent”, ha indicat. La número 2 de la llista nacional del PS ha recordat també altres punts del document, com ara els drets socials o el de disposar d’un habitatge digne. En aquest sentit, ha remarcat que, justament, el programa electoral de la formació portarà propostes molt potents en cadascú d’aquests àmbits.

Comentaris (2)

Trending