El PS denuncia que el Govern treu prerrogatives als empleats públics per fer-los “més dòcils”

Les candidates Susanna Vela i Judith Salazar confirmen la voluntat de derogar la Llei de la Funció Pública i tornar a donar tota la força al funcionariat

Comentaris

-
-
El Partit Socialdemòcrata (PS) considera que la única pretensió, o com a mínim, un dels pocs objectius que es van fixar el Govern i el grup parlamentari demòcrata per modificar la Llei de la Funció Pública era poder tenir a l’administrador treballadors “més dòcils”. Davant d’això, les números 2 i 3 de la llista nacional socialdemòcrata, Susanna Vela i Judith Salazar, han defensat que no hi ha més remei que derogar la llei aprovada en solitari per DA i recuperar amb tota la força la figura del funcionari a tota l’administració, ja que aquesta és la que garanteix “la imparcialitat, l’efectivitat i la independència del poder públic”.

Vela ha recordat que “la funció pública és el que garanteix els serveis i els drets dels ciutadans” així com la “cohesió social”. Per això, des del PS es té la intenció de “defensar-la amb aquest valor”. I una mesura clau per aquesta defensa consisteix en derogar la llei aprovada per DA en solitari, ja que “no garanteix que tota la ciutadania tingui els seus drets de la mateixa manera”, especialment pel fet que restringeix la figura del funcionari a pocs àmbits de l’administració. Aquest canvi, ha lamentat, tenia, per part de DA, “la intenció velada de treure drets als treballadors públics per tenir-los més dòcils, que contestin a les seves necessitats i a allò que els puguin demanar”

 “Apostem pel funcionari; hi ha una sèrie de treballs i serveis que s’han de donar amb totes les garanties i allunyats del poder polítics”, ha argumentat Vela, tot posant com a exemple els interventors. En aquest sentit, ha posat com a exemple els interventors, i ha recordat la proposta que el PS té al programa per a la creació d’un cos nacional que garanteixi la seva independència. Un cop derogada la llei, el PS engegarà un procés de negociació amb els treballadors públics per impulsar-ne una de nova amb consens, sobre la base dels 33 acords assolits en la taula de diàleg amb els sindicats realitzada quan la formació estava al Govern, entre 2009 i 2011. “Llavors, es va poder arribar a enteses i ells van dir la seva”, ha rememorat Salazar. Per això, s’ha mostra convençuda que “si seiem a una taula i des d’un posicionament i un altre expliquen les necessitats segur que tancarem acords”.

Aquesta fórmula, ha manifestat, contrasta amb la forma de fer de DA els darrers anys, quan “no s’ha tingut en compte la veu dels treballadors”, fet que ha generat “un malestar” que “hem pogut copsar”. I és que, ha indicat, “no han tingut opció de fer un real procés de negociació col·lectiva”. En canvi, des del PS apostarà per “una altra política” que “establirà mecanismes” per aquest diàleg que “és un dret fonamental de qualsevol treballador”.

Comentaris (1)

Trending