El PS de la capital es marca buscar solucions als problemes d’habitatge com a “primer objectiu”

Pere Baró, número 4 de la llista, recorda que en els darrers quatre anys “la inversió de DA en habitatge és de zero”

Sergi González i Pere Baró, davant els pisos de Jovial.
Sergi González i Pere Baró, davant els pisos de Jovial.

La candidatura del Partit Socialdemòcrata i Independents (PS I) d’Andorra la Vella té, com “primer objectiu, pal·liar els problemes d’habitatge”. Així ho ha manifestat el número 4 de la llista, Pere Baró, que ha recordat que en els darrers quatre anys “la inversió de DA en habitatge és de zero”. En aquest sentit, ha posat Jovial com a exemple clar del que “per a governs de dretes i conservadors és una despesa” mentre que “pels d’esquerra i centreesquerra és una inversió social i en benestar, que al cap i a la fi és l’únic objectiu que tenim”.

Baró ha recordat l’interès del PS per les qüestions referents a l’habitatge -“fa molts anys que en parlem a nivell nacional i comunal”, ha dit- en contraposició al grup que governa actualment, al qual “l’únic que els importa és fer despesa amb obres faraòniques”. En aquest sentit, el número 4 de la llista socialdemòcrata a la capital ha recordat que “la Constitució és ben clara en aquest aspecte i diu que els estaments públics hem de promoure les condicions necessàries per tenir habitatge digne”. Per això, ha apuntat que “DA, potser, aquest punt se l’hauria de llegir una mica més”.

Baró ha explicat que la proposta socialdemòcrata passa per la creació d’una àrea d’habitatge, que tindrà l’encàrrec d’adoptar “les mesures possibles per afrontar el problema tan greu que tenim”. Aquestes serien, entre altres, incentius fiscals mitjançant reduccions en l’impost sobre l’habitatge, les ajudes i la col·laboració amb els particulars “per trobar solucions en aquests grans problemes”. Baró també ha comentat que els han arribat queixes sobre Jovial, en el sentit que “amb DA no és el que era” i s’ha compromès a buscar “les solucions pertinents”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending