El PS aposta per reduir la incineració i deixar d’importar residus

La formació socialdemòcrata considera necessari fer un canvi de model per tal que “les energies renovables tinguin cada vegada més importància”

Roger Padreny, dempeus a l'esquerra, ha assistit a la jornada 'Fridays for Future Andorra'.
Roger Padreny, dempeus a l'esquerra, ha assistit a la jornada 'Fridays for Future Andorra'.

El Partit Socialdemòcrata (PS) aposta per reduir al màxim la incineració i també per impulsar de forma decidida les energies renovables al país. Aquestes propostes, que estaran al programa electoral de la formació de cara als comicis del 7 d’abril, han estat explicades aquest divendres per Roger Padreny, número 5 de la llista nacional, aprofitant la jornada reivindicativa impulsada per estudiants de tot el país ‘Friday for Future’. Per als socialdemòcrates és també necessari tirar endavant un pla estratègic que permeti complir els objectius de desenvolupament sostenible marcats per les Nacions Unides. 

Padreny, ha assistit a la jornada, celebrada davant Casa de la Vall i la nova seu del Consell General, amb altres membres del PS com ara Everest Vilaginés, de la llista nacional, o candidates i candidats de les territorials com Rosa Gili. El primer que ha volgut fer ha estat celebrar que el fet que joves del país es mobilitzin per una causa tan important com la defensa del medi ambient i, de fet, ha recordat que, deu anys abans, ell va representar el col·lectiu en la conferència sobre el canvi climàtic que va tenir lloc a Copenhaguen. El número 5 de la llista nacional socialdemòcrata ha posat en relleu que “des del PS pensem que les polítiques mediambientals han de canviar per complir els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU”. Per això, una proposta de la formació passa per impulsar “un pla estratègic” que permeti tirar endavant i fer el seguiment de les accions necessàries per complir aquestes fites. 

Un dels eixos seria la reducció de residus i, en especial, de la seva incineració al forn de la Comella. “La gestió ha de canviar i hem de mirar de disminuir al màxim la seva crema, no pas importar-los des de l’exterior”, ha afirmat, Per això, una de les propostes programàtiques passarà per fer un “estudi que ens permeti comprovar quina és la viabilitat d’aquesta reducció”. Sobre aquest punt ha recordat que baixar les emissions del forn és “bàsic per a la salut de la gent perquè necessitem un aire net, pur, no contaminat”.  El PS, ha comentat Padreny, també vol un “canvi en el model d’energia”. Aquest passarà perquè “les renovables siguin cada cop més importants”

 

Comentaris

Trending