El PS acusa DA de fer propostes “hipòcrites” i d’“humiliar” les dones i reclama despenalitzar l’avortament

Rosa Gili mostra la seva indignació perquè els demòcrates posin sobre la taula la possibilitat que “l’Estat t’ajudarà a cometre un delicte penal” amb un equip multidisciplinari que faria d’assessor

-
-
La consellera general del Partit Socialdemòcrata i candidata d’Acord a Escaldes, Rosa Gili, considera “hipòcrita” i “humiliant per a les dones” la proposta feta per Demòcrates per Andorra (DA) de crear un equip multidisciplinari per assessorar i acompanyar aquelles persones que vulguin avortar. I que ho hagin de fer, necessàriament, fora del Principat. “O sia, l’Estat t’ajudarà a cometre un delicte penal”, ha exclamat la parlamentària tot demanant d’una vegada per sempre que es despenalitzi l’avortament almenys en els tres supòsits bàsics per “normalitzar” la situació i “homologar-nos” amb els països de l’entorn.

Gili s’ha mostrat aquesta tarda molt indignada amb el fet que es pugui fer veure que si s’ajuda a avortar algú a l’estranger ja no passa res, ja no hi ha problema. “És sorprenent que això ho defensi algú que ha estat batlle”, ha remarcat la consellera en referència al candidat a cap de Govern demòcrata, Xavier Espot. Més lamentable encara considera tot plegat quan la formació taronja obre la porta a que sigui fins i tot la Seguretat Social qui pugui acabar reemborsant una interrupció voluntària de l’embaràs mentre el Codi penal continuï penalitzant aquestes situacions.

“Això no és una opció seriosa i DA queda molt malament”, ha remarcat Gili, que en diverses ocasions ha usat els termes “hipòcrita” i “humiliant”. Per a la política escaldenca, els demòcrates han tingut sis anys, almenys, que és el temps que fa que es va votar per últim cop, i es va desestimar, la despenalització de l’avortament, per posar en marxa aquest servei d’atenció a la dona que vol avortar. “El que s’ha de fer és avançar” i no oferir propostes “que no s’aguanten”, ha manifestat Rosa Gili. Per això la parlamentària s’ha mostrat rotundament a favor de despenalitzar l’avortament.

La parlamentària socialdemòcrata afirma que "el que s'ha de fer és avançar" i no posar sobre la taula alternatives "que no s'aguanten"

Gili ha recordat que ja ha estat testada en més d’una ocasió la fórmula per la qual amb la sola rúbrica d’un dels dos Coprínceps una llei pot tirar endavant. I que no creu pas que el Copríncep francès hi posés cap pega. Ha explicat, també, que es podria plantejar un dictamen de constitucionalitat o, si escaigués, un recurs per veure quina és la posició del Tribunal Constitucional. En aquest sentit, la parlamentària s’ha mostrat convençuda que hi caben diverses interpretacions. I ha assenyalat, fins i tot, que “ja estem infringint el dret a la vida” quan es posa en perill una dona perquè no se li permet interrompre un embaràs.

“Si hi ha un problema s’ha de negociar”, ha afirmat a més a més Gili en relació amb el posicionament que podria mostrar la Mitra. “Si hi ha un problema en parlem. Estic convençuda que el bisbe d’Urgell i Copríncep no provocarà una crisi institucional marxant d’un dia per l’endemà”, ha reiterat la parlamentària que ha conclòs de manera contundent: “No fem el ridícul i no malmetem els drets de les persones”.

Comentaris (5)

Trending