El projecte d’habitatges de cal Josa, a Sant Julià, topa amb el risc d’inundabilitat

Malgrat que els comerços que hi ha a l’avinguda Rocafort ja estan buscant nous emplaçaments, la promoció que pretenia dur a terme la propietat per ara està frenada

Zona posterior a les actuals botigues de cal Josa.
Zona posterior a les actuals botigues de cal Josa.

El projecte constructiu que té en ment i dissenyat la propietat del que avui es coneixen com les botigues de cal Josa, a l’avinguda Rocafort de Sant Julià, topa ara mateix amb el risc d’inundabilitat de la zona. De fet, ara per ara l’actuació urbanística que s’hi pretén fer està aturada. I els promotors negocien una solució per intentar tirar endavant el projecte. Això no treu, però, que els inquilins dels comerços els vagin deixant i la immensa majoria ja tinguin altres emplaçaments on situar-se.

L’estudi que confirma el risc d’inundabilitat de la zona, a tocar el denominat pont de Molines, existeix. El fet, però, és que mai no s’ha fet públic. Això no treu, però, que s’hagi posat sobre la taula el perill d’inundabilitat i, per tant, s’hagi denegat en principi a la propietat de tirar endavant la promoció que pretenien. No és el primer cop que una qüestió així passa a la mateixa zona, segons que han explicat diverses fonts.

No obstant això, les fonts consultades han recordat que al mateix indret, i afectats pel mateix risc d’inundabilitat, hi hauria l’edifici que actualment ocupen les ‘noves’ instal·lacions del comú lauredià i, també, el ministeri d’Educació, i mai no se’ls ha posat cap trava ni impediment. Com tampoc han tingut cap dificultats alguns establiments de la zona que s’han posat en marxa o han canviat d’activitat fa relativament poc temps i que, a més, ara estarien apunt de ser ampliats.

Vista parcial de les botigues Josa a Sant Julià de Lòria

Relacionat

Mudança amb històries
Local de Planxat Ràpid a les botigues Josa,

Relacionat

Comerços emblemàtics de Sant Julià de Lòria han de tocar el dos

Comentaris

Trending