El principal sospitós del sabotatge de Pal nega cap relació amb els fets

En una diligència de cooperació policial, agents espanyols haurien fet una aproximació a l’extreballador que es considera responsable dels talls al cablejat dels ginys i que hauria tingut tres col·laboradors més

-
-
Com que no hi ha cap prova incriminatòria directa, el convenciment de la policia andorrana que el principal sospitós del sabotatge dels ginys de l’estació d’esquí de Pal és efectivament l’autor materials dels talls al cablejat serveix de ben poc. De fet, l’home, que es trobaria a l’Estat espanyol i que disposa d’aquella mateixa nacionalitat, s’hauria espolsat les puces i hauria negat tenir cap relació amb els fets.

Des que el 5 de novembre van transcendir els fets, la policia no ha parat de remenar imatges i papers. D’una banda hi havia el convenciment que per l’especificitat de l’acció feta havia de ser una persona que conegués molt bé el terreny i la maquinària. I de seguida es van demanar llistats d’extreballadors, més encara si havien marxat molestos o indignats, que segons les fonts consultades seria el cas. L’altra gran pota de la investigació era repassar les imatges de les càmeres de Mobilitat situades especialment a la rotonda d’Erts. I analitzar al mil·límetre els cotxes que el cap de setmana previ a la descoberta del sabotatge van fer cap cap a Pal.

Segons fonts properes o coneixedores de la investigació, els agents andorrans haurien aconseguit lligar la presència d’un cotxe vinculat a l’extreballador passant per la zona aquells dies (les fonts han preferit no detallar més). No hi hauria cap més pista o indici. Menys encara incriminatori. Sí que s’hauria delimitat, però, que l’home hauria pogut disposar de fins a tres col·laboradors, que també estarien més o menys identificats. En una acció de cooperació policial, agents espanyols haurien fet una aproximació amb el sospitós i aquest hauria negat, sempre segons les fonts, cap relació amb els fets.

Sense proves, almenys directes, i essent, en principi, un nacional espanyol que està en el seu territori estatal, per moltes sospites que aixequi no se’l podria detenir ni encara molt menys lliurar a les autoritats andorranes si ho arribessin a demanar.El cable fabricat a Suïssa ja és a Andorra

L’últim cablejat que feia falta a l’estació de Pal-Arinsal per resoldre la darrera de les incidències encara no solucionades ja és al Principat. Responsables del camp de neu han anat a Suïssa a buscar el fil necessari, que s’ha fabricat en aquell país de forma expressa i extraordinària. El cable en qüestió ha de servir per substituir el fil seccionat del telecadira del Cubil. S’espera que durant la setmana que ve quedi reparat després d’haver ja solucionat els danys que també van afectar el telecadira La Serra II i el Teleesquí número 6. 

Comentaris (2)

Trending